Een belegger moet zich niet in het zweet werken, vindt geldexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een belegger moet zich niet in het zweet werken, vindt geldexpert Pascal Paepen. © Getty Images

“Wie goed wil beleggen, kan maar beter lui zijn”: geldexpert legt uit hoe je slapend je rekening spekt

Wie niet wil beleggen, kan kiezen uit 101 excuses. Beleggen is te moeilijk, te duur, te riskant, of te vermoeiend. Heel wat van die excuses zijn weliswaar begrijpelijk, maar niet juist, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. “Beleggen zou bijvoorbeeld te veel werk inhouden en dus vermoeiend zijn. Maar niets is minder waar. De beste beleggers zijn zelfs lui. Je kan met gemak al slapend geld verdienen.”

 1. Beleggen in de ruimte? Onze geldexpert geeft advies: “Net als de ruimtereis zelf is dit enkel voor durvers”
  PREMIUM

  Beleggen in de ruimte? Onze geldexpert geeft advies: “Net als de ruimtereis zelf is dit enkel voor durvers”

  Een belegging hoeft niet beperkt te blijven tot de planeet waarop we leven. Sinds een kleine twintig jaar zijn er immers heel wat privé-initiatieven genomen om gegoede burgers tegen forse betaling een ruimtereis te verkopen. Of daar wat aan te verdienen valt door de aanbieder van dergelijke reizen? We vroegen het aan onze geldexpert Pascal Paepen. “Wie dat echt wil, kan nu al onrechtstreeks in SpaceX beleggen.”
 2. Geldexpert maant jonge belegger Benjamin (18) aan tot voorzichtigheid: “Tesla is je droomaandeel, maar het kan ook een nachtmerrie worden”
  PREMIUM

  Geldexpert maant jonge belegger Benjamin (18) aan tot voorzich­tig­heid: “Tesla is je droomaan­deel, maar het kan ook een nachtmer­rie worden”

  Kopen, verkopen of houden? Als professionele beleggers het in deze woelige tijden al niet zo goed meer weten, wat dan met de beginnende investeerder? De amper 18-jarige Benjamin Belmans uit Mol is zo’n nieuwkomer op de beurs. Hij legt zijn portefeuille en vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt.