Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Wetsontwerp: factuur te laat betalen mag consument geen fortuin meer kosten, einde van aanmaning als melkkoe

Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) wil de zware boetes aanpakken voor consumenten die een factuur te laat betalen. Dat schrijven de Mediahuis-kranten vrijdag. Hij legt een kosteloze eerste aanmaning en geplafonneerde kosten bij een tweede aanmaning op tafel. Het wetsontwerp komt in juni op de politieke agenda.

 1. “Na een winst van 840 procent volgde er een terugval”: onze geldexpert legt uit hoe je best (niet) investeert in gezonde voeding
  PREMIUM

  “Na een winst van 840 procent volgde er een terugval”: onze geldexpert legt uit hoe je best (niet) investeert in gezonde voeding

  Waarin moet je zoal beleggen als er een recessie op komst is? In bedrijven en sectoren die onmisbaar zijn? Zoals de voedingsindustrie? Eten moet toch iedereen, of het nu crisis is of niet. Maar wie écht goed wil scoren, houdt best ook rekening met een belangrijke duurzame trend; die van de stijgende vraag naar gezonde voeding. Hoe kan je daarop inspelen als belegger? We vragen het onze geldexpert Pascal Paepen. Die heeft net voor zijn eigen portefeuille aandelen gekocht van een onderneming in alternatieve voeding waarvan de aandelenkoers met 90 procent is gedaald.
 2. Kunnen je ouders hun kinderbijslag verliezen als je nog thuis woont en belegt? En wat met je belastingaangifte?
  De Beurs van Charlotte en Cédric

  Kunnen je ouders hun kinderbij­slag verliezen als je nog thuis woont en belegt? En wat met je belasting­aan­gif­te?

  Je hebt nog tot 15 juli de tijd om je belastingaangifte digitaal in te dienen. Maar wat moet (en mag) je er allemaal invullen als belegger? Cédric Proost (22) van De Beurs van Charlotte en Cédric worstelde zich vorig jaar zelf nog doorheen de verschillende codes van zijn belastingbrief en krijgt er als jonge belegger nu vaak vragen over van leeftijdsgenoten. Wat zijn de belangrijkste regels? En kunnen je ouders je groeipakket kwijt geraken als je als belegger nog thuis woont?
 3. Helft werknemers vindt loon onrechtvaardig: vooral vrouwen voelen zich onderbetaald

  Helft werknemers vindt loon onrecht­vaar­dig: vooral vrouwen voelen zich onderbe­taald

  Vooral vrouwen en arbeiders missen een goed evenwicht tussen loon en prestaties. Belgische werknemers geven hun loon een gemiddelde score van 6.6 op 10. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek in opdracht van HR-dienstverlener Tempo-Team. Toch vindt meer dan de helft (52%) van de werknemers zijn of haar loon onrechtvaardig omdat het volgens hen niet in verhouding staat tot hun taken en verantwoordelijkheden. Bij de vrouwelijke werknemers is zelfs 69% ontevreden over haar loon. Ook arbeiders zijn opvallend minder gelukkig met hun loon dan bedienden en ambtenaren.

Geld