Een slimme meter heeft niet altijd voldoende verbinding met het mobiele netwerk, en dat kan problemen geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Een slimme meter heeft niet altijd voldoende verbinding met het mobiele netwerk, en dat kan problemen geven. © Fluvius

Werkt jouw slimme meter wel goed? “Zo'n 2 op de 100 digitale meters kunnen de data niet doorsturen naar de netbeheerder”

Door het Energiedecreet is iedereen verplicht een digitale energiemeter te laten installeren. Ondertussen staan er in Vlaanderen al bijna twee miljoen van die slimme meters opgesteld, leren we uit cijfers van netbeheerder Fluvius. Alleen blijken die niet allemaal naar behoren te werken.

 1. Tienduizenden slimme meters zijn helemaal niet zo slim: “Mijn meter kan simpelweg geen verbinding met het netwerk maken”
  PREMIUM

  Tienduizen­den slimme meters zijn helemaal niet zo slim: “Mijn meter kan simpelweg geen verbinding met het netwerk maken”

  De slimme gas- of elektriciteitsmeter van meer dan 20.000 gezinnen blijkt dan toch niet zo slim te zijn. Hun meter maakt namelijk geen verbinding met het 4G-netwerk. En dus worden de meterstanden en het verbruik niet automatisch geregistreerd. Netbeheerder Fluvius is op de hoogte van het probleem en werkt aan een oplossing. “Met die meters is niets mis. Het probleem ligt bij de dekking van het 4G-netwerk”, klinkt het bij Fluvius.
 2. Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarrentes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?
  Spaargids.be

  Banken lanceren massaal nieuwe rekeningen met hogere spaarren­tes: waarom? En hoe haal jij er je voordeel uit?

  Heel wat banken pakten recent uit met nieuwe spaarrekeningen met een hogere rente. Hun vergoeding ligt telkens hoger dan de rente die deze banken op hun andere - klassieke - spaarrekeningen geven. Waarom doen ze dat dan? Ze kunnen toch de rente op hun klassieke spaarrekeningen optrekken, zou je denken. Dat klopt, maar dat zou hen geld kosten. Spaargids.be legt je uit hoe je met je klassieke spaarrekening toch ook een hoge rente kan meepikken.
 3. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.