African American female student studying from home during lockdown
Volledig scherm
African American female student studying from home during lockdown © Getty Images

Werknemers kunnen tot 250 uren Vlaams Opleidingsverlof nemen: hoe vraag je dat aan? En wat zijn de voordelen?

JobatAmper 1 op de 61 werknemers in Vlaanderen – ofwel 1,63 procent – maakte vorig schooljaar gebruik van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Dat blijkt uit cijfers van hr-dienstenbedrijf Acerta. De verdubbeling van het aantal uren VOV bracht dus geen zoden aan de dijk. “Nochtans biedt het een grote meerwaarde voor werknemers en werkgevers”, zegt Miet Vanhegen, experte educatief verlof bij Acerta Consult, in een gesprek met Jobat.be.

  1. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
    Mijntelco

    Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

    We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.