Werknemers blokkeren toegang tot Proximus-gebouwen in Luik

De directie van het telecombedrijf wil 1.900 banen schrappen, vooral via vrijwillig vertrek.
BELGA De directie van het telecombedrijf wil 1.900 banen schrappen, vooral via vrijwillig vertrek.
Tientallen werknemers van Proximus blokkeren in Luik een administratief gebouw van de telecomoperator. Ze voeren actie tegen de herstructureringsplannen. Het bedrijf bevestigt de actie.

De actie begon vanochtend om 6 uur en werd spontaan aangevat. Een veertigtal werknemers blokkeerde de toegang tot het bedrijf. Het protest wordt gedekt door de vakbonden en is gericht tegen de geplande herstructurering bij Proximus. 

Vorige week werd het personeel ingelicht over de voorstellen uit het sociaal plan waarover directie en vakbonden al maanden onderhandelen. De directie wil 1.900 banen schrappen, vooral via vrijwillig vertrek. Een van de maatregelen is dat werknemers die tegen eind 2020 58 jaar zijn, kunnen afzwaaien met behoud van 70 à 75 procent van hun loon.

De voorbije dagen vonden geregeld spontane acties en werkonderbrekingen plaats bij Proximus, vooral in Wallonië en Brussel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video