Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V). © Photo News

Werkloosheid 5 procent gedaald in Vlaanderen, maar: “Krapte is nog steeds erg nijpend”

De werkloosheid in Vlaanderen is in augustus op een jaar tijd met 5 procent gedaald tot 188.784 werkzoekenden zonder werk. De werkloosheidsgraad komt zo uit op 5,9 procent, meldt de arbeidsbemiddelaar VDAB.

 1. Steeds meer afgestudeerden vinden snel werk: welke diploma's zijn het meest gegeerd op de arbeidsmarkt?
  Jobat

  Steeds meer afgestu­deer­den vinden snel werk: welke diploma's zijn het meest gegeerd op de arbeids­markt?

  Het schooljaar 2021-2022 is voor de meeste studenten al een tijdje afgerond. De afgestudeerden genieten nu van een welverdiende vakantie, verdienen snel een laatste keer wat bij als jobstudent of haspelen al hun eerste weken af in hun eerste vaste job. Straks krijgen zij het gezelschap van de laatstejaars die hun herexamens met succes afronden. Welke schoolverlaters zijn het meest gegeerd op de arbeidsmarkt? Wie hoeft dankzij het gloednieuwe diploma nauwelijks of niet om te zien naar vacatures? Jobat.be vond de antwoorden in het schoolverlatersrapport editie 2022 van de VDAB.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.