Werkgevers zien langdurige werkloosheid op het cv als een signaal van lagere motivatie en opleidbaarheid, weet arbeidsexpert Stijn Baert.
Volledig scherm
PREMIUM
Werkgevers zien langdurige werkloosheid op het cv als een signaal van lagere motivatie en opleidbaarheid, weet arbeidsexpert Stijn Baert. © Getty Images / Photo News

Werkexpert trekt aan de alarmbel: “42% van werklozen is al meer dan jaar werkzoekend, hoewel veel vacatures geen ervaring of diploma vragen”

Op Nederland en Tsjechië na zijn er volgens Eurostat geen landen waar zoveel jobs open (blijven) staan als in België. Als we opdelen naar de gewesten, kent Vlaanderen zelfs meer vacatures dan elk Europees land. “We willen mensen aanwerven, maar we vinden er geen”, klinkt het massaal bij werkgevers. Werkexpert Stijn Baert dook in de cijfers en schuift een oplossing naar voor.

  1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
    TV

    ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

    Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.