Werken tot 67? 62 zal wel volstaan, denkt de Belg

Archiefbeeld.
Photo News Archiefbeeld.
Werken tot 67 jaar? Daar moet de Belg niet van weten. Gemiddeld wil hij er op z'n 62ste de brui aan geven. Dat blijkt uit onze Grote Peiling. Drie op de vier geloven overigens niet dat ze op hun oude dag een deftig pensioen zullen krijgen. "Je kan niet én vroeg stoppen én een mooi pensioen krijgen. Je moet kiezen."

De verhoging van de wettelijke pensioenleeftijd naar 67 jaar (in 2030) is duidelijk nog niet verteerd. Twee op de drie ondervraagden (66 procent) aanvaarden die beslissing niet, vooral de werkenden tussen 35 en 54 jaar zijn genadeloos (77 procent tegen). De jongere garde én de 55-plussers zijn al milder: respectievelijk 66 procent en 44 procent zeggen de beslissing wel te aanvaarden. Mannen leggen er zich vaker bij neer dan vrouwen.

Maar moeten is nog niet hetzelfde als kunnen. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ian Vandenbossche

  Als je weer domweg kiest voor nva of ovld geef je hen een mandaat om de pensioenleeftijd op te trekken tot 70 jaar. Denk daar bij de verkiezingen eens goed over na. Luister niet meer naar leugenachtige ‘beloftes’

 • Danny Damiaens

  Het ontgaat onze grote professor dat de studies die men doet ook betaald worden door de werkende mens,denilke!Ik zou zeggen werken 45 jaar en anders een minimum pensioen!

 • Iwan Schrauwen

  gestart op mijn 14 jaar gewerkt tot mijn 65, nog langer ?

 • Elise Van Damme

  Niemand zal tot zijn 67 werken. Velen zullen eens de 60 gepasseerd zich laten ontslaan of veel ziek melden en op ziektekas. Tot daar de verschuiving!

 • Gino Denil

  Hoe zou deze die op 17 beginnen werken is er voor op draaien, Danny Damiaens. Die heeft een loon - veel te laag natuurlijk - waar hij zo goed als geen sociale bijdragen op betaald. Ook niet voor zijn pensioen. Zelfs als hij 45 jaar werkt zal hij een pensioen ontvangen dat uiteindelijk gefinancierd is door deze die gestudeerd hebben en een hoger loon hebben. Ook al hebben die maar 35 jaar gewerkt. Dat ontgaat wel veel klagers.