Als interim tewerkgesteld zijn in een bedrijf: het heeft zijn voordelen en zijn nadelen.
Volledig scherm
Als interim tewerkgesteld zijn in een bedrijf: het heeft zijn voordelen en zijn nadelen. © Getty Images

Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

JobatDe vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. IN KAART. Bankautomaten verdwijnen: waar in jouw buurt kan je binnenkort nog geld afhalen?

  IN KAART. Bankautoma­ten verdwijnen: waar in jouw buurt kan je binnenkort nog geld afhalen?

  Nergens in Europa klagen inwoners zo luid over de beschikbaarheid van geldautomaten als in België. En beterschap lijkt niet meteen op komst. De vier grootbanken in ons land besloten enkele jaren geleden om samen enkel nog neutrale cashpunten uit te baten. Tegen 2025 willen ze er zo 2.200 overhouden, in plaats van de 5.500 bankautomaten die er vorig jaar nog waren. Ga jij er straks nog een in je buurt hebben? Zoek het op via de interactieve kaart in dit artikel.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. Vast energietarief voor gas 600 euro goedkoper dan vorige maand: is het slim om nu van leverancier te veranderen?
  Mijnenergie

  Vast energieta­rief voor gas 600 euro goedkoper dan vorige maand: is het slim om nu van leveran­cier te veranderen?

  De energieprijzen blijven dalen en benaderen stilaan het pre-coronaniveau. De gemiddelde verbruiker betaalt in februari voor de goedkoopste combinatie van aardgas en elektriciteit 2.802,29 euro per jaar. Ter vergelijking: in september liepen de geschatte jaarprijzen nog op tot ruim 9.000 euro. Maar is het aangewezen om nu over te stappen? Onze journalist bekeek de nieuwe tarieven op Mijnenergie.be.