Wendy Van Wanten
Volledig scherm
PREMIUM
Wendy Van Wanten © VTM

Wendy Van Wanten (61) over haar vakantie: “Of je nu in een kamer van 100 euro per nacht slaapt of in een van 200 euro maakt op zich weinig verschil”

Zangeres Wendy Van Wanten (61), geboren en getogen in Oostende, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt ze honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft. “Frans werd onlangs op de luchthaven zodanig gecontroleerd en uitgekleed door de douane dat hij er zijn buik van vol heeft.”

 1. Het vakantiegeld van Kathleen Aerts (43): “We zijn een erg ondernemende familie als we op vakantie gaan”
  PREMIUM

  Het vakantie­geld van Kathleen Aerts (43): “We zijn een erg ondernemen­de familie als we op vakantie gaan”

  “Aangezien mijn man en ik een eigen reisbureau hebben, zijn wij bevoorrecht en gaan we haast het hele jaar door op reis. Tijdens de week zitten we vaak achter de computer, maar het gebeurt zelden dat we twee weekends op rij thuisblijven.” Kathleen Aerts (43), ex-K3’tje met een eigen reisbureau in Zuid-Afrika, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen & percenten, die voor de gelegenheid een zomers tintje kreeg, vertelt ze honderduit over waar ze haar vakantiegeld aan uitgeeft. “Avontuur is voor mij belangrijker dan souvenirs of een chic hotel.”
 2. Europese en Amerikaanse beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden
  Play

  Europese en Amerikaan­se beurzen veren weer recht na zwaarste verlies in maanden

  De Europese en Amerikaanse beurzen veren voorlopig weer recht, na het zwaarste verlies in maanden. Oorzaak voor de terugval was het dreigende bankroet van de grote Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande. Wereldwijd heerst er wel nog onrust. De Japanse beursindex Nikkei eindigde met het grootste dagverlies in drie maanden. Het aandeel ging ook verder omlaag in Hongkong. En ook de bitcoin verloor verder aan waarde (meer dan 7 procent tot een niveau van bijna 40.000 dollar), daarna volgde wel weer licht herstel. Mocht Evergrande zijn schulden niet kunnen afbetalen, dan is dat ook een probleem voor honderden financiële instellingen die leningen hebben uitstaan bij het concern en dreigt een nieuwe schuldencrisis.

Geld