Welkomstkorting van 500 euro voor gas en stroom? Zo mispak je je niet aan de kleine lettertjes
MijnenergieDe energieleveranciers hengelen weer intensief naar nieuwe klanten. Ze gebruiken onder meer welkomstkortingen als geliefd lokmiddel. Vooral de grote marktspelers kennen interessante voordelen toe, tot zelfs meer dan 500 euro wanneer je een contract voor aardgas en elektriciteit bij hen afsluit. Bij vaste tarieven blijven de kortingen voorlopig onbestaande of zeer beperkt. Mijnenergie.be maakt een overzicht.
Tot voor enkele maanden waren weinig energieleveranciers tuk op nieuwe klanten. Door de prijspiek steeg het risico op wanbetalers en liepen de kosten op. In die mate zelfs dat enkele kleinere leveranciers een klantenstop invoerden. Ook de grotere spelers gingen niet bepaald intensief op zoek naar extra afnemers. Het gevolg: energieleveranciers zetten niet langer acties op poten om nieuwe klanten binnen te rijven.
Ondertussen is het tij gekeerd. De energieprijzen bevinden zich op een veel lager peil en de aardgasvoorraden hielden beter stand dan verwacht. Dat uit zich in de terugkeer van vaste tarieven bij Engie, TotalEnergies, Luminus en Eneco én een resem welkomstkortingen. De energieleveranciers proberen via dergelijke acties gezinnen en kmo’s ervan te overtuigen om voor hun diensten te kiezen.
Welke energieleverancier hanteert momenteel de scherpste tarieven? Klik hier om de actuele prijzen snel en gemakkelijk te vergelijken.
Hoogste korting versus goedkoopste tarief
Een analyse via de vergelijkingssite Mijnenergie.be leert ons dat bij een gemiddeld verbruik de korting voor aardgas het hoogst oploopt bij Luminus met de tariefformule Optimal. Het voordeel bedraagt 219,37 euro op jaarbasis. Voor elektriciteit kan je op een reductie van 327,26 euro rekenen.
Die hoogste korting resulteert niet noodzakelijk in het goedkoopste tarief. Voor aardgas komt TotalEnergies met de tariefformule Pixel als voordeligste optie uit de bus, terwijl de welkomtkorting er ‘slechts’ 50 euro bedraagt. Het is dus altijd raadzaam om je niet te laten verblinden door de acties van de energieleveranciers, maar het totale aanbod, met inbegrip van welkomstkortingen, naast elkaar te leggen.
Uiteenlopende promo’s
Goed om te weten, is dat er verschillende promotievormen bestaan. In sommige gevallen gaat het om een vaste premie, terwijl andere leveranciers een korting per kilowattuur voorzien of een bepaald aantal kilowattuur energie gratis schenken.
Bij een kilowattuurkorting zal het effect van de promotionele actie zwaarder doorwegen bij gezinnen met een hoger verbruik. Als voorwaarde om van de volledige korting te genieten, geldt veelal dat je online overstapt, als klant één jaar aan boord blijft en via domiciliëring betaalt. Door de details van de promo op de vergelijkingssites aan te klikken, ontdek je hoe de korting exact in elkaar steekt.
Wat bij vaste prijzen?
Wat de vaste tarieven betreft, blijven de kortingen veeleer bescheiden. Enkel Luminus kent welkomstkortingen toe via Mijnenergie.be en die liggen een pak lager dan bij variabele tarieven. Voor de contracten Comfy genieten nieuwe klanten een voordeel van 61,24 euro. Bij Comfy+ gaat het om 63,36 euro.
Lees ook op Mijnenergie.be:
Dit artikel is u aangeboden door onze partner Mijnenergie.
MijnEnergie.be is een onafhankelijke energieprijzenvergelijker van elektriciteits- en gasaanbiedingen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wie luxe wilt uitstralen, kiest het best voor een onopvallende, simpele handtas
-
Mijnenergie
Hoeveel meer betaal je vandaag voor een vast tarief dan vóór de energiecrisis?
In 2022 bereikten de energieprijzen een recordniveau. De consument kon toen een tijdlang enkel nog voor een variabel tarief opteren. Ondertussen bieden vier energieleveranciers opnieuw een vast tarief aan. Maar waar bevinden de prijzen hiervan zich ten opzichte van de - stabiele - energiemarkt die we voor de crisis kenden? En zijn er grote verschillen van leverancier tot leverancier? Mijnenergie.be overloopt de cijfers. -
Jobat
Gedemotiveerd, veel verlof en altijd 9-to-5? Zes clichés over ambtenaren onder de loep genomen
Volgens de recentste cijfers van het Salariskompas van Jobat.be is werken voor de overheid geen slecht idee. Onze overheid staat immers op de vijfde plaats in de rankschikking van de best betalende sectoren én de sectoren waar de medewerkers het gelukkigst zijn in hun professionele leven. Ambtenaren kampen echter wel met heel wat hardnekkige vooroordelen. Kloppen die? Kara Roggeman van de FOD Beleid & Ondersteuning (BOSA) geeft haar mening over zes hardnekkige clichés die circuleren over werken bij de overheid. -
-
Mijnenergie
Hoe proberen energieleveranciers te voorkomen dat jij overstapt naar een (voordeligere) concurrent?
-
Carrefour verlaagt opnieuw prijzen van honderdtal producten
Carrefour verlaagt de prijzen van een honderdtal producten in ons land. Het is de tweede maand op rij dat de Franse supermarktketen prijzen verlaagt. -
Mijnenergie
Tot 197 euro: zoveel bespaar je met een energiecontract zonder deze - mogelijk - onnodige dienstverlening
Wie op zoek gaat naar een nieuw energiecontract, stelt vast dat leveranciers verschillende formules aanbieden die eenzelfde groothandelsbeurs volgen. Het prijsverschil schuilt echter in de klantenservice. Dankzij een contract met enkel online dienstverlening bespaar je op jaarbasis al snel heel wat euro’s tegenover een contract dat ook bereikbaarheid via telefoon en post biedt. Mijnenergie.be ging na hoe groot die verschillen zijn bij de vijf grote energiespelers. -
OPEC beslist om volgend jaar minder olie te produceren