De lonen van voltijds werkenden in Vlaanderen stegen het voorbije jaar met 10 procent.
Volledig scherm
PREMIUM
De lonen van voltijds werkenden in Vlaanderen stegen het voorbije jaar met 10 procent. © Thinkstock / Sofie Silbermann

Welk brutoloon is het nieuwe normaal? 400.000 Belgen en hun inkomen doorgelicht: check hier waar jouw loon staat

De grootste loonberekenaar in België bestudeerde de loongegevens van 400.000 voltijds werkende Belgen. Waar verdienen de arbeiders het meest? In welke provincie liggen de salarissen voor bedienden het hoogst? En welk loon krijgt wie precies in het midden zit van die grote groep werkende Belgen?

108 reacties

 • Julien Nokke

  2 maanden geleden
  Lol als ik bruto moet zeggen wat ik verdien verschiet ik er zelf van.. maar zoals elke vrolijke vrijgezel betaal ik 52% belasting.. en op einde van het jaar nog eens 1800euro opleggen.. dus mijn brutoloon stelt niets voor want er schiet bijna niets van over
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Een loon zegt niets. Alleen de koopkracht, wat men er mee kan kopen zegt iets. En dat wordt maand na maand minder.
 • Albert de Lovendeghem

  3 maanden geleden
  De discussies brutoloon-nettoloon zijn gewoon zinloos. Altijd zal het brutoloon gebruikt worden in vergelijkingen. Volledig logisch gezien (bijna) élke werknemer een ander nettoloon ontvangt bij gelijk brutoloon. De familiale toestand: kinderen, gehuwd, alleenstaande,... is de noodzakelijke factor voor de afhoudingen van RSZ en BV. Later via uw belastingaangifte kan uw theoretisch nettoloon nog stijgen of dalen door o.a. al dan niet extra aftrekposten. Dus vergelijken kan énkel met brutolonen.
 • Gino Denil

  3 maanden geleden
  Die A2 arbeider verdient al 4 of 5 jaar geld terwijl die studerende heel die tijd geld investeert in zijn studie en niets verdient. Daarna mag die arbeider 5 jaar vroeger op pensioen en krijgt hij dus in zijn leven 5 jaar langer pensioen. Bovendien wordt dat dan nog grotendeels betaald met de bijdragen van die afgestudeerde, Albert de Lovendeghem. Het is dus niet onredelijk dat wie studeert zijn verlies compenseert met een hoger loon. Anders heb je snel geen ingenieurs, leraren of artsen meer.
 • Albert de Lovendeghem

  3 maanden geleden
  @joseph kellens, waarom zou u persé veel méér moeten verdienen als een 'hogere' bediende met een master of bachelor? Ze leggen er de straatstenen mee met dit type. Bovendien kosten die ook meer aan de gemeenschap. Een arbeider met A2 opleiding is minstens evenveel waard. Hij is misschien die éne waarvan je later blij zal zijn als hij uw herstellingen komt uitvoeren aan uw huis. Een superieure eigendunk is bij deze misplaatst. Elke job is even belangrijk!