ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

“We moeten waar we van af willen duur maken: gas, stookolie, benzine en diesel. Elektriciteit moet net goedkoper worden”

Hogere energieprijzen zijn nodig om ons van fossiele brandstoffen te doen afstappen. Maar dan moet de stijging wel op de juiste manier gebeuren. Nu ontmoedigen we net de veranderingen die we nodig hebben, meent Kris Bachus, onderzoeksleider klimaatbeleid en duurzame ontwikkeling aan het HIVA (KU Leuven).

185 reacties

 • Danny De Moor

  9 maanden geleden
  Is het de bedoeling dat we binnenkort terug met paard en kar gaan rijden? De prijzen blijven maar de pan uit rijzen en wat doet onze regering? Nikske, ofwel al die hogere taksen blijven innen en wij moeten maar blijven betalen. Eigenlijk wordt het eens tijd dat de burger niet meer aan zichzelf denk maar solidair wordt met elkaar. We zouden eens 14 dagen niet meer gaan tanken. Wedden dat nadien de prijzen gaan dalen. En het is niet alleen de brandstof maar ook de laadpalen blijven opslaan he.
 • Philip Coeman

  9 maanden geleden
  We kunnen al deze discussies en problemen in één klap oplossen! We kunnen alle ergernissen en problemen rond deze problematiek in één klap oplossen mochten we onze beleidsmakers vanaf morgen gewoon verplichten om voor alles volledig elektrisch over te schakelen! (auto, verwarming, isolatie, enz…) Op die manier zullen ze (hopelijk) de problemen van de burgers begrijpen en snel bijsturen waar nodig. Het vertrouwen in de politiek zal zich dan rasend snel herstellen…
 • Karin Vermeulen

  9 maanden geleden
  Ja, zo kennen we die specialisten, goed betaald voor het leven door de gemeenschap zonder enig risico. Misschien eens in het echte leven gaan staan, dan zal je wel anders kraaien.
 • Marc Devuldere

  9 maanden geleden
  Ik heb nog nooit één van die zogezegde specialisten horen zeggen dat de overbevolking op aarde mede oorzaak is van de klimaatopwarming.
 • Sabine verdonck

  9 maanden geleden
  Enkel de rijken zullen zich nog mogen verwarmen en koken. Als ze het zo willen oplossen. Groen denkt nog steeds dat iedereen evenveel verdient ahun ministers.
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.

Geld