Stefan Desimpel.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefan Desimpel. © Wouter Van Vooren

Wat schuilt er achter de Dogecoin-waanzin? “Plots was mijn sticker 40.000 euro waard”

Een echte koersexplosie. Tesla-oprichter Elon Musk praat de voorbije tijd de Dogecoin, een cryptomunt die begon als een grap, naar ongekende hoogtes. Maar waarom eigenlijk? En hoe kijken Vlaamse investeerders hiernaar? 

 1. Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomunten
  PREMIUM

  Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomun­ten

  Nadat bitcoin een bloedrode dag beleefde en tegen de avond weer helemaal opleefde, buigt onze geldexpert Geert Noels zich over de cryptomunt en legt hij uit wat je moet weten alvorens er geld in te investeren. “Bitcoin steekt enorm goed in elkaar. Het is een hoogtechnologisch geperfectioneerd Ponzi-schema. Het kan dus nog decennia stijgen in waarde terwijl het intrinsiek niets waard is.”
 1. Hoe vertrek je zorgeloos op vakantie? "Vaak vergeten mensen de verzekering of ze geven het liever uit aan leukere dingen. Onterecht”
  PREMIUM

  Hoe vertrek je zorgeloos op vakantie? "Vaak vergeten mensen de verzeke­ring of ze geven het liever uit aan leukere dingen. Onterecht”

  Het zal je maar overkomen: je staat vertrekkensklaar of je bent al op je vakantiebestemming en net dan wordt die regio getroffen door een vulkaanuitbarsting, overstroming of grote bosbrand. Het liefst word je natuurlijk nooit geconfronteerd met stress en paniek en al helemaal niet op vakantie. Onze geldexpert Pascal Paepen maakte het zelf al eens mee. Hij geeft je, naast zijn persoonlijke verhaal, ook tips zodat je toch met een gerust gemoed op vakantie kan en geeft de kostprijs mee. “De juiste verzekering kan helpen.”
 2. Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalde in juli minder omzet dan vorig jaar

  Bijna 1 op de 2 horeca-uitbaters haalde in juli minder omzet dan vorig jaar

  De maand juli was geen onverdeeld succes voor de horecasector. Dat blijkt uit een ledenbevraging van Horeca Vlaanderen. Iets minder dan een op de twee horecazaken (46 procent) spreekt over een omzetverlies ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Eén op de drie (33 procent) zag dan weer een omzetstijging. "Het beeld is bijna even wisselvallig als het weer van deze eerste vakantiemaand", zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

Geld