(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock / Monika Wisniewska

Wat is de ideale temperatuur op de werkplek? “Productiviteit neemt af boven de 26 graden”

De hitte heeft niet alleen gevolgen voor de natuur, maar ook voor onze productiviteit op het werk. Als de temperatuur op de werkplek boven de 26 graden stijgt, worden we een stuk slomer en maken we sneller fouten. Dat zegt de topman van de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk (IDEWE) Lode Godderis in een gesprek met Belga.

1 reactie

 • jozeg de boeck

  2 maanden geleden
  Ik werk niet meer boven de 26 graden.
 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.