Guy Lucas heeft nog niet veel ervaring met beleggen, en vraagt advies aan geldexpert Pascal paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Guy Lucas heeft nog niet veel ervaring met beleggen, en vraagt advies aan geldexpert Pascal paepen. © ©Pieter-Jan Vanstockstraeten/ph / Steven Richardson

“Wat doe ik met mijn fondsen die fors in waarde gedaald zijn?” Beginnend belegger Guy (71) vraagt advies aan geldexpert Pascal Paepen

Kopen, verkopen of houden? Als professionele beleggers het in deze woelige tijden al niet zo goed meer weten, wat dan met de beginnende investeerder? Guy Lucas (71) uit Beringen is zo’n nieuwkomer op de beurs. Hij legt zijn vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen, die met verrijkende antwoorden komt.

 1. Onze geldexpert beantwoordt 10 vragen van beginnende beleggers: “Je mag niet beleggen voor je (klein)kind, maar er is een andere manier”
  PREMIUM

  Onze geldexpert beant­woordt 10 vragen van beginnende beleggers: “Je mag niet beleggen voor je (klein)kind, maar er is een andere manier”

  Heel wat mensen overwegen hun eerste stappen op de beurs maar weten niet goed hoe eraan te beginnen. Wat zijn de veiligste keuzes? Kan je ook beleggen voor je kleinkinderen? Is beleggen niet erg moeilijk en hoe vind je de nodige informatie? Onze geldexpert Pascal Paepen krijgt heel wat vragen van zijn cursisten, en koos er voor ons de tien meest gestelde vragen uit. “Om goed te beleggen hoef je geen doctorstitel te hebben of continu bezig te zijn met je effectenportefeuille.”
 2. Recordboete van 100 miljoen dollar voor Ernst & Young in VS voor gesjoemel bij examens: “Schandalig dat wie frauderende klanten moet opsporen, zelf fraude pleegt”

  Recordboe­te van 100 miljoen dollar voor Ernst & Young in VS voor gesjoemel bij examens: “Schandalig dat wie frauderen­de klanten moet opsporen, zelf fraude pleegt”

  De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft een boete van 100 miljoen dollar (bijna 95 miljoen euro) opgelegd aan het auditbureau Ernst & Young, omdat verschillende werknemers gefraudeerd hadden tijdens hun examen om hun vergunning van accountant te verkrijgen of te behouden. Het gaat om de hoogste boete ooit die SEC oplegde aan een auditbedrijf, meldt de regulator. KPMG kreeg in 2019 een boete van 50 miljoen dollar in een gelijkaardige zaak.

Geld