Wat als je je vlucht wordt geannuleerd door een staking? Wij zochten uit wat je rechten zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Wat als je je vlucht wordt geannuleerd door een staking? Wij zochten uit wat je rechten zijn. © Getty Images

Wat als je vlucht geannuleerd wordt door staking? Dit zijn je rechten als passagier

Vervelend nieuws voor mensen die op 20 juni met het vliegtuig op vakantie willen vertrekken. Brussels Airport besloot om alle vertrekkende passagiersvluchten te annuleren door onder andere de staking onder securitypersoneel. Wat als je vlucht daardoor in het water valt? Kan je een schadevergoeding eisen en heb je als passagier bepaalde rechten? Onze journalist zocht het uit. “Een annulatieverzekering kan je niet gebruiken bij een staking.”

 1. PROMOKALENDER. Deze aanbiedingen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen
  9

  PROMOKALEN­DER. Deze aanbiedin­gen mag je in juli niet missen als je geld wil besparen

  Het leven wordt duurder en dat merk je als je naar de supermarkt gaat. Onder meer de prijs van voeding swingt de pan uit. Voor wie wil besparen, geeft Gunther Devisch van Promojagers België voortaan elke maand een overzicht van de aanbiedingen en promoties die je die specifieke maand niet mag missen. Wist je bijvoorbeeld dat je elk jaar op 21 juli net over de grens grote kortingen kan krijgen op allerlei soorten (fris)dranken en dagdagelijkse producten? En dat je bij IKEA op een eenvoudige manier nog 10 procent extra kan scoren bovenop de solden? Een overzicht.
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. EU legt cryptomarkt aan banden: “Einde maken aan Wilde Westen”
  Play

  EU legt crypto­markt aan banden: “Einde maken aan Wilde Westen”

  De EU neemt de cryptosector onder handen met wetgeving die de excessen rond cryptomunten moet beperken. Voor het eerst worden cryptovaluta zoals bitcoins, uitgevers van cryptomunten en aanbieders van diensten voor het wisselen van virtuele cryptovaluta aan Europese regels gebonden. De EU-lidstaten en het Europees Parlement bereikten daar donderdagavond een akkoord over. “Crypto is geen veilige haven”, stelt financieel expert Pascal Paepen bij ‘HLN Live’.

Geld