.
Volledig scherm
PREMIUM
. © ThinkStock

Wanneer zullen de prijzen van gas en elektriciteit weer dalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper? Een antwoord op uw vragen

In de aanloop naar ‘Het Grote Gelddebat’ zijn we overstelpt met meer dan duizend lezersvragen. We namen ze één na één onder de loep en beantwoorden de meest prangende. Zullen de prijzen van elektriciteit en gas ooit terug dalen tot “normale” prijzen? Waarom mogen we de ecocheques niet gebruiken om gas- en elektriciteitsfactuur te betalen? En waarom is in Frankrijk alles goedkoper?

244 reacties

 • Vincent Henry

  3 maanden geleden
  De eerste boosdoener is onze politiek geweest: 25% van de elektriciteitskost zijn taksen a.u.b. Dat groeit met de jaren net als ons politiek korps: 65 ministers en staatssecretarissen, 544 parlementsleden (geen enkel Europees land doet ons, het grote België, dit na). En de enige burgers die je nog ziet lachen en in spelletjes meedoen zijn steeds politici. Er zijn er zelfs die verder betaald worden terwijl ze lange tijd naar het buitenland gaan, zogezegd om inspiratie op te doen (sic). Saneren!
 • madeleine de coux

  3 maanden geleden
  Waar om 3 maanden moeten wachten voor de uit betaling van de stookolie chèque. De factuur en het betalingsbewijs wordt op gestuurd. Wat moet er nog Meer gecontroleerd worden tijdens 3 maanden.
 • Freddy Duschek

  3 maanden geleden
  Elk bedrijf moet en zal meer winst maken jaar na jaar, als we dus met zen allen minder gaan verbruiken zal hun winst dalen en zullen ze de prijzen moeten verhogen.
 • Paul van de velde

  3 maanden geleden
  Zolang dat de staat er voordeel bij heeft zal de prijs niet veel dalen.
 • Piet Deroover

  3 maanden geleden
  Het is nogal duidelijk, wij hebben onze energie verkocht aan Frankrijk. Deze laatste maakt miljarden winst op de kerncentrales maar ook op zon en windenergie dankzij het prijsmechanisme van de EU. Met de sancties aan Rusland heeft de EU ook nog eens in eigen voet geschoten (die van de bevolking tenminste).