Pieter-Jan Vanstockstraeten/photo news
Volledig scherm
PREMIUM
© Pieter-Jan Vanstockstraeten/photo news

Waarop bespaar je het best? “Begin bij de boodschappen: daar hebben we zelf het makkelijkst impact op”

De boodschappen, een warme douche, televisie-abonnementen: door de hoge energieprijzen moet de Vlaming z’n geld ergens anders halen en beknibbelt hij op verschillende fronten. Maar wat levert het meest op: meteen alle reizen schrappen of dat broodje hier en daar toch maar laten? We vroegen het aan budgetcoach Sara Van Wesenbeeck.

67 reacties

 • Henri Demeer

  3 maanden geleden
  Ja doe ze over de grens en tank aan 1,5 € / lit benzine .
 • Stef van Dijk

  3 maanden geleden
  Ik begin dit soort bespaartips onderhand als een grove belediging te zien, net alsof we allemaal al jaren geld en energie verkwisten; mijn verwarming kwam al niet boven de 19, ik koop al aanbieding, huismerk en -35% eten, douche om de dag en dan 4 min. rest wassen aan de wastafel. De sociaal-tarievers worden in niks getriggert om zuinig te doen en dat op mijn kosten! Bij de voedselbank commentaar leveren op het pakket etc. Doe eens wat voor de gewone mens! (zeker alleenstaanden)
 • Philippe Legrand

  3 maanden geleden
  Als ik me niet vergis was deze "expert" er ook op het grote gelddebat. In de supermarkt door de knieën gaan en een goedkopere winkel zoeken. Dat waren de ongelooflijk wijze raadgevingen aan de bevolking.
 • karin verwimp

  3 maanden geleden
  Allemaal goed en wel al die bespaartips maar wat heb je daar aan als je al jaaaaaren uit noodzaak zeer zuinig leeft. Ik zou me gerust wat meer kunnen veroorloven, als vadertje staat niet elke maand met de helft van mijn brutto loontje ging lopen.
 • Nico Herbots

  3 maanden geleden
  Besparen zal moeten, maar je moet wel nog eten en drinken en je verwarmen en kleden. Mensen aansporen tot zuinig zijn, oké, maar hen uitwringen tot de laatste druppel, tot ze in regelrechte armoede terechtkomen en dan als staat nog failliet zijn terwijl enkelingen zwelgen in geld en luxe, dan klopt er iets niet. Alleen maar werken om net te overleven, continu kopzorgen hebben en dan doodgaan, is dat hoe we verder moeten leven? Da's een rechtse droom die ik niet deel.