Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Waarom verdienen notarissen nog altijd zoveel? “Een huis verkocht krijgen is soms maar anderhalf uur werk”

Notariskantoren zijn cashmachines. De overheid concludeert na een doorlichting dat de tarieven van 40 jaar oud aan een update toe zijn, en klanten duidelijker moeten weten wat er allemaal precies is doorgerekend. Hoe komt het dat notarissen nog altijd zoveel verdienen? Het geheim van hun succes, is eigenlijk geen geheim.

129 reacties

 • eddy west

  2 weken geleden
  En de vastgoedmakelaars. Schazndalig hoge bedragen dat die incasseren bij een verkoop. Steken er ook niet veel van hun tijd in. Online wat documenten aanvragen, wat foto's nemen van de woning, op internet plaatsen en dat enkele keren ter plaatse gaan met kandidaat koper. Duizenden euro's uit te sparen als men verkoopt zonder makelaar. Nodige documenten aanvragen is echt niet moeilijk, rest doet notaris.
 • Lieve Geyter

  2 weken geleden
  Notarissen zijn haaien maar ook de overheid die de zuur verdiende centen van je ouders voor meer als de helft incasseert bij een erfenis. Terwijl die mensen ook hun hele leven hebben afgedragen!! Waarom staat iedereen dit toe?? Hoe kan het de erfgenamen een beter leven geven als de staat met meer als de helft gaat lopen waar draagt dit bij aan de economie juist niks!! De staat is toch geen erfgenaam!!
 • raf peeters

  3 weken geleden
  Juist ,waarom moet opmaken van laatste wilsschikking bij notaris(kwestie geen discussiete hebben na je dood) 2367€ kosten?.Voor een blad papier uit te tikken en te registreren.
 • George Verbeek

  3 weken geleden
  Absoluut tijd dat dit elitair clubje wordt aangepakt en er normale tarieven gehanteerd worden, in relatie tot het werk, en in lijn met andere beroepen.
 • Irene Nijs

  3 weken geleden
  Een goede raad. Laat prijs maken bij verschillende notarissen en je zal verrast zijn wat het resultaat is. Ik spreek uit ondervinding. Ze vragen niet allemaal evenveel.
 1. 'Spidercat' springt van vierde verdieping en ontsnapt zo aan brand
  Play

  'Spidercat' springt van vierde verdieping en ontsnapt zo aan brand

 2. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

Geld