Waarde bitcoin zakt weer onder 50.000 dollar
De waarde van de bitcoin zakte dinsdag weer onder de 50.000 dollar. Dat is volgens sommige analisten een belangrijk prijsniveau voor het beoordelen van de vooruitzichten van de grootste cryptomunt ter wereld voor 2022.
De koers van de bitcoin zakte tijdens de Aziatische handelssessie met zo'n 4 procent tot 49.255 dollar (43.490 euro). Ook de ether, de op een na grootste cryptomunt ter wereld, verloor terrein en was minder dan 4.000 dollar (3.530 euro) waard. Uit gegevens van CoinGecko dat de markt voor digitale munten bijhoudt, blijkt dat de totale waarde van alle crypto's in de afgelopen 24 uur met 2,7 procent is gedaald tot 2,45 biljoen dollar, omgerekend 2160 miljard euro.
Volgens vicepresident Vijay Ayyar van cryptobeurs Luno in Singapore is de koersdaling van de bitcoin op dit moment "niet verontrustend". De vooruitzichten van de cryptomunt blijven volgens hem positief zolang het koersniveau van 48.000 tot 49.000 dollar standhoudt.
De bitcoin tikte in november nog een recordniveau aan van circa 69.000 dollar, maar na de ontdekking van de omikronvariant ging de waarde hard omlaag. Ook de vrees dat de afbouw van de steunmaatregelen door de centrale banken voor problemen zou kunnen zorgen voor risicovolle investeringen zoals digitale munten zorgde voor koersdruk. Een mogelijke strengere Amerikaanse belastingregelgeving voor crypto's en de harde aanpak van de cryptosector door China zette de prijzen van cryptomunten eveneens onder druk.
Zijn cryptomunten een veilige belegging? Hoe ga je dan best te werk en waar moet je zeker op letten? In deze reeks geven we advies voor beginners op de cryptomarkt:
• Let op deze veelgemaakte fouten bij het investeren in cryptomunten.
• Zo bewaar je je cryptomunten veilig.
• Waar kan je welke digitale munten aankopen? Hoe doe je dat stap voor stap?
• Hoe kan je je cryptomunten op een winstgevende manier verkopen? Experten leggen hun strategie uit
• Waar en hoe kun je je cryptomunten spenderen?
Lees ook:
“Ik heb een rendement van zo’n 3.000 procent gehaald”: jonge belegger over de voordelen en valkuilen van cryptomunten(+)
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM120
Europa tikt België op de vingers over fiscaal voordeel op tweede verblijf: “Waarom moet overheid tweede verblijf aanmoedigen?”
-
Spaargids.be
Het geheim om succesvol te sparen? Kenners zweren bij de 50-30-20-methode
Vind je het ook lastig om maandelijks een vast spaarbedrag opzij te zetten? Dan moet je het eens proberen met de 50-30-20-regel. De Amerikaanse senator Elizabeth Warren ontwikkelde die als een gemakkelijke methode om goed te leren budgetteren. Mét succes, want iedereen die het probeert, zegt echt meer geld opzij te kunnen zetten. Spaargids.be legt uit hoe het werkt. -
Wetsontwerp: factuur te laat betalen mag consument geen fortuin meer kosten, einde van aanmaning als melkkoe
Minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) wil de zware boetes aanpakken voor consumenten die een factuur te laat betalen. Dat schrijven de Mediahuis-kranten vrijdag. Hij legt een kosteloze eerste aanmaning en geplafonneerde kosten bij een tweede aanmaning op tafel. Het wetsontwerp komt in juni op de politieke agenda. -
-
Inbeslaggenomen cryptomunten leveren Duitse deelstaat Hessen 100 miljoen euro op
De Duitse deelstaat Hessen heeft 100 miljoen euro verdiend aan de verkoop van inbeslaggenomen cryptomunten. Dat maakte het parket van Frankfurt woensdag bekend. -
29
Vlaanderen steeds afhankelijker van buitenlandse landbouw
Vlaanderen produceert steeds minder maïs en tarwe zelf en wordt meer en meer afhankelijk van buitenlandse invoer. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) opvroeg bij de Vlaamse minister van Landbouw. -
Livios
Grotere regenwaterputten in opmars: “Ga meteen voor een put van 10.000 liter”
De klimaatverandering is een realiteit. Zowel periodes van droogte als intense neerslag komen steeds vaker voor. Maart en april waren kurkdroge maanden, waardoor heel wat regenwaterputten in Vlaanderen vandaag leeg zijn. Nu al. Moeten we investeren in grotere regenwaterputten? Bouwsite Livios gaat het na. -
PREMIUMZoveel verdien ik
Kosten verbouwing Quirine (33) en Willem (33) lopen aardig op: “Ingecalculeerde 100.000 euro dreigt het dubbele te worden”