REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Waarde bitcoin stijgt opnieuw tot meer dan 50.000 dollar

CryptoDe waarde van bitcoin is opnieuw gestegen naar 50.000 dollar (42.700 euro). Het is voor het eerst sinds 15 mei dat bitcoin opnieuw zo veel waard is. Een duidelijk aanwijsbare reden voor de stijging is er niet. Tijdens de voorlopige piek van midden april werd de bekendste cryptomunt verhandeld voor bijna 65.000 dollar (55.500 euro).

22 reacties

 • Lieve Van Tallo

  2 maanden geleden
  @joris vanvlaenderen, het goud wordt nog altijd gedolven. Papiergeld heeft wel waarde in tegenstelling tot de bitcoin. Bitcoin is een virtuele munt en heeft geen waarde en zoals@ An Vanden Bossche al zei enkel een prijs. Blockchain is ook te hacken je hebt enkel de sleutel nodig en die is in bezit van de blockchain ontwikkelteam. Meerdere malen hebben ze gehackt en het is nu al een kat en muis spel geworden tussen hackers en beveiliging. Vroeg of laat gaat er wel iemand mee weg kunnen.
 • An Vanden Bossche

  2 maanden geleden
  Semantisch zou er moeten staan prijs en niet waarde. Een bitcoin heeft nl een prijs, maar geen waarde. Zelfs de bijgedrukte papieren biljetten hebben een waarde: nl een schuldvordering op dat land of hun nationale bank. En ja, die economieën zijn reeel, net als valutareserves en goud daarbij.
 • lodewijk maesen

  2 maanden geleden
  hoe crypto was toch een bubbel en niets waard?? de banken en rijken hebben zwaar crypto gekocht en meeste schapen die alles geloven qua corona biden etcetera hebben hun weeral laten vangen..5procent rendement op aandelen haha 300 procent is minimum voor cryptoholders
 • Elise Van Damme

  2 maanden geleden
  @Bruno, inderdaad het zal een blijver worden! Maar hoogstwaarschijnlijk zal hij niet op nr 1 komen betreft betalingsmiddel. Daarvoor zijn er betere alternatieve crypto's ontworpen al die sneller,krachtiger,minder log en goedkoper zijn. Bitcoin kan blijven als type crypto voor waardeopslag.
 • leo Mariën

  2 maanden geleden
  Prachtig dat men een bitcoin voorstelt als een gouden munt, terwijl het enkel dure enen en nullen zijn. Ritjes rijden en snel omzetten in €'s of $'s. Go for it, zo lang het duurt! Momenteel is er geen enkele nationale bank die ze op de rekening hebben staan, nul ondersteuning dus. Men kan er amper mee betalen, populair in de misdaadwereld. En dan is er nog de opslag die nergens op slaat. Net als papier goud & zilver, een spel. Waarde heeft het niet, het is maar wat de kudde ervoor geeft.
 1. Hackers stelen recordbedrag van ruim 511 miljoen euro aan cryptomunten: zo bewaar je ze volgens experten veilig
  PREMIUM

  Hackers stelen recordbe­drag van ruim 511 miljoen euro aan cryptomun­ten: zo bewaar je ze volgens experten veilig

  Bij het gespecialiseerde blockchainbedrijf Poly Network hebben hackers een recordbedrag aan cryptomunten ontvreemd: het zou om een bedrag van ongeveer 511 miljoen euro gaan. Bij de diefstal zijn munten van Ethereum, BinanceChain en OxPolygon gestolen. Crypto-experten Levi Haegebaert en Gwen Busseniers leggen uit hoe je je cryptomunten het best kan bewaren om ze te beschermen tegen hacking of diefstal.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.

Geld