REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Waarde bitcoin stijgt opnieuw tot meer dan 50.000 dollar

CryptoDe waarde van bitcoin is opnieuw gestegen naar 50.000 dollar (42.700 euro). Het is voor het eerst sinds 15 mei dat bitcoin opnieuw zo veel waard is. Een duidelijk aanwijsbare reden voor de stijging is er niet. Tijdens de voorlopige piek van midden april werd de bekendste cryptomunt verhandeld voor bijna 65.000 dollar (55.500 euro).

21 reacties

 • Sara Peeters

  1 jaar geleden
  @joris vanvlaenderen, het goud wordt nog altijd gedolven. Papiergeld heeft wel waarde in tegenstelling tot de bitcoin. Bitcoin is een virtuele munt en heeft geen waarde en zoals@ An Vanden Bossche al zei enkel een prijs. Blockchain is ook te hacken je hebt enkel de sleutel nodig en die is in bezit van de blockchain ontwikkelteam. Meerdere malen hebben ze gehackt en het is nu al een kat en muis spel geworden tussen hackers en beveiliging. Vroeg of laat gaat er wel iemand mee weg kunnen.
 • An Vanden Bossche

  1 jaar geleden
  Semantisch zou er moeten staan prijs en niet waarde. Een bitcoin heeft nl een prijs, maar geen waarde. Zelfs de bijgedrukte papieren biljetten hebben een waarde: nl een schuldvordering op dat land of hun nationale bank. En ja, die economieën zijn reeel, net als valutareserves en goud daarbij.
 • lodewijk maesen

  1 jaar geleden
  hoe crypto was toch een bubbel en niets waard?? de banken en rijken hebben zwaar crypto gekocht en meeste schapen die alles geloven qua corona biden etcetera hebben hun weeral laten vangen..5procent rendement op aandelen haha 300 procent is minimum voor cryptoholders
 • Elise Van Damme

  1 jaar geleden
  @Bruno, inderdaad het zal een blijver worden! Maar hoogstwaarschijnlijk zal hij niet op nr 1 komen betreft betalingsmiddel. Daarvoor zijn er betere alternatieve crypto's ontworpen al die sneller,krachtiger,minder log en goedkoper zijn. Bitcoin kan blijven als type crypto voor waardeopslag.
 • leo Mariën

  1 jaar geleden
  Prachtig dat men een bitcoin voorstelt als een gouden munt, terwijl het enkel dure enen en nullen zijn. Ritjes rijden en snel omzetten in €'s of $'s. Go for it, zo lang het duurt! Momenteel is er geen enkele nationale bank die ze op de rekening hebben staan, nul ondersteuning dus. Men kan er amper mee betalen, populair in de misdaadwereld. En dan is er nog de opslag die nergens op slaat. Net als papier goud & zilver, een spel. Waarde heeft het niet, het is maar wat de kudde ervoor geeft.