REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Waarde bitcoin kruipt richting recordhoogte

De waarde van de bitcoin is maandagochtend licht gestegen. Rond 10.30 uur was de belangrijkste cryptomunt ruim 62.000 dollar (53.532 euro) waard. Daarmee kruipt de bitcoin richting de recordwaarde van 64.870 dollar (zo’n 56.000 euro) die in april werd bereikt.

4 reacties

 • Karel Valgaern

  2 maanden geleden
  Henri, dit geldt eveneens voor de "normale" beurzen. Zelfs in die mate dat het de burgers zijn die daar soms voor betalen (gas, olie,...) zodat speculanten hun bankrekening kunnen vullen.
 • Tjalle Paulus

  2 maanden geleden
  Voor men over gebakken lucht begint zou men zich beter eerst eens verdiepen in blockchain technologie. Waarom is Bitcoin destijds ontworpen? Wat decentralisatie? Wat doen al die "nuttige" tokens nu precies? En ja er zit veel troep tussen, maar dat was in de beginjaren van het internet van informatie niet anders. Rotte appels worden op termijn er gewoon uitgezeefd als deze nieuwe activaklasse volwassen word.
 • Hilda Coteur

  2 maanden geleden
  En de banken maar geld bijdrukken.
 • Henri Demeer

  2 maanden geleden
  hoe hoger je klimt hoe dieper je kunt vallen .
 1. Vlaamse Energieleverancier vraagt faillissement aan: “Extreme energieprijzen waren niet te voorzien”
  Play

  Vlaamse Energiele­ve­ran­cier vraagt faillisse­ment aan: “Extreme energie­prij­zen waren niet te voorzien”

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf bood hele lage tarieven voor groene stroom en gas aan, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe (en dus duurdere) leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de ruim 70.000 klanten bent. De Vlaamse energieregulator VREG stelde ook een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden.
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 3. Voorzitter Evergrande op het matje geroepen door Chinese autoriteiten

  Voorzitter Evergrande op het matje geroepen door Chinese autoritei­ten

  Xu Jiayin, de voorzitter van het Chinese vastgoedconcern Evergrande, is op het matje geroepen door de autoriteiten van Guandong, waar de zetel van het concern is gevestigd. Dat gebeurde nadat Evergrande had laten weten dat het met zijn schuldeisers wil onderhandelen over een herschikking van zijn buitenlandse schulden. Evergrande kampt met een schuldenlast van omgerekend ruim 260 miljard euro en verkeert al enige tijd op de rand van een faillissement.

Geld