Als je niet meteen in je nieuwe huis kunt, kan een tijdelijke opslagruimte wel een oplossing zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Als je niet meteen in je nieuwe huis kunt, kan een tijdelijke opslagruimte wel een oplossing zijn. © Getty Images

Waar moet je heen als je bouw vertraging oploopt? “5.000 euro voor een tijdelijk appartement, dat hadden we niet voorzien in ons budget”

“Zo’n grote marge genomen en toch moeten we nu een tijdelijke woonst huren”, zucht Sofie (31). De uitgestelde leveringen van bouwmaterialen veroorzaken maandenlange vertragingen bij veel (ver)bouwers. Maar daardoor zijn er ook gezinnen die hun vorige woning al moeten verlaten en tijdelijk geen dak boven het hoofd hebben. Hoe los je dat op, hoeveel kost een tijdelijke woning, hoe vind je er een en moet je je daar laten domiciliëren? 

 1. “Ik klopte minstens 90 uren per week en moest stevig snoeien in mijn eigen salaris”: onderneemster Ina (37) maakte enkele stevige crisissen mee
  PREMIUM

  “Ik klopte minstens 90 uren per week en moest stevig snoeien in mijn eigen salaris”: onderneem­ster Ina (37) maakte enkele stevige crisissen mee

  Vijf jaar geleden besloot Ina De Quint (37) om na een bloeiende carrière in human resources te ontsnappen uit de gouden kooi en ondernemer te worden. Captain Cork is ondertussen haar eigen Belgische label met ecologische handtassen en accessoires gemaakt van kurk. Ina vertelt aan HLN hoeveel ze daarmee verdient. “De winkel was een hele zware vaste kost. Ik moest al zeker 10.000 euro omzet per maand draaien om break-even te draaien.”
 2. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 1. GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijkse uitgaven met die van andere Vlamingen

  GELDWIJZER. Vergelijk jouw maandelijk­se uitgaven met die van andere Vlamingen

  Iedere maand spenderen Vlamingen gemiddeld 1128,6 euro in de supermarkt. Voor alle kosten die met wonen te maken hebben - van energierekening tot huur of hypotheekafbetaling -betalen we gemiddeld 953,6 euro per maand. Dat blijkt uit een bevraging van HLN*. Hoe verhouden jouw onkosten zich ten opzichte van die van anderen? In onze Geldwijzer kan je jouw maandelijkse uitgaven vergelijken met die van vergelijkbare Vlaamse huishoudens.
 2. Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur
  PREMIUM

  Auto’s, bouwmateri­a­len, elektroni­ca: corona zorgt voor lange wachttij­den én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur

  Heeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.