Als je niet meteen in je nieuwe huis kunt, kan een tijdelijke opslagruimte wel een oplossing zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Als je niet meteen in je nieuwe huis kunt, kan een tijdelijke opslagruimte wel een oplossing zijn. © Getty Images

Waar moet je heen als je bouw vertraging oploopt? “5.000 euro voor een tijdelijk appartement, dat hadden we niet voorzien in ons budget”

“Zo’n grote marge genomen en toch moeten we nu een tijdelijke woonst huren”, zucht Sofie (31). De uitgestelde leveringen van bouwmaterialen veroorzaken maandenlange vertragingen bij veel (ver)bouwers. Maar daardoor zijn er ook gezinnen die hun vorige woning al moeten verlaten en tijdelijk geen dak boven het hoofd hebben. Hoe los je dat op, hoeveel kost een tijdelijke woning, hoe vind je er een en moet je je daar laten domiciliëren? 

  1. Auto’s, bouwmaterialen, elektronica: corona zorgt voor lange wachttijden én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur
    PREMIUM

    Auto’s, bouwmateri­a­len, elektroni­ca: corona zorgt voor lange wachttij­den én hogere prijzen. Check hier hoelang en hoe duur

    Heeft uw koffiezet het begeven en zoekt u een vervanger? Weken wachten. Of wat dacht u van een nieuwe auto? Pas op te halen in maart 2022. Een Playstation 5 om de tijd te doden dan maar? Levertijd simpelweg ongekend. De vaccinatiecampagne mag dan wel opschieten, de economische naweeën van de pandemie zullen we nog jaren voelen. En dat heeft ook z’n effect op de prijzen. Een overzicht.