Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © photo_news

Vorig jaar 400 onderzoeken vanwege erfenisbelasting

Er werden in 2020 400 bankonderzoeken gevoerd vanwege erfenisbelastingen. Vaak blijkt dat een erfgenaam een deel van zijn vermogen moedwillig niet aangeeft, maar soms weet die echt van niets. Dat meldt De Zondag.

53 reacties

 • Monique Moens

  1 dag geleden
  Erfbelasting is een dubbele belasting. Jaren betaald op elke cent die je verdiend. Jaren grondbelasting betaald op klein huisje. En nu bij overlijden opnieuw betalen? Klopt toch niet.
 • Sjonny Martero

  2 maanden geleden
  Erfbelasting is pure diefstal. Niet meer niet minder.
 • Patrick Kelchtermans

  5 maanden geleden
  De bankrekening van gewone menskes wordt door de staat geplunderd na hun dood. Altijd eerlijk gewerkt, zuinig geleefd, hard gespaard en dan ijskoud bestolen. Degenen met een groot vermogen zal het niet overkomen, zij kunnen dure boekhouders en advocaten inhuren die voor hen allerlei fiscale constructies opzetten om deze dubbele taks te omzeilen. Dus ja, het zijn altijd dezelfden die het meeste moeten betalen.
 • Jos Brems

  5 maanden geleden
  Daarom wil onze roverheid nog extra 1.300 personeelsleden aanwerven op de FOD Financiën. Erfenissen zijn immers gemakkelijke prooien voor de vraatzuchtige roverheid.
 • Conrad Croonen

  5 maanden geleden
  Zal zelf niets erven, mijn kinderen ook niet, zullen alles al gehad hebben jaren op voorhand, ik zal de laatste 20 jaar pensioen of OCMW trekken, beetje slim zijn hé
 1. Productieproblemen bij Nike en Adidas in Zuidoost-Azië: fabrieken sluiten om coronaverspreiding in te dammen

  Productie­pro­ble­men bij Nike en Adidas in Zuid­oost-Azië: fabrieken sluiten om coronaver­sprei­ding in te dammen

  Enkele van de grotere schoenen- en kledingmerken zoals Nike en Adidas hebben productieproblemen door het sluiten van fabrieken in Zuidoost-Azië. Een aantal bedrijven dat producten maakt voor de merken zegt dat de autoriteiten fabrieken dichtgooien om verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kenners vrezen mede door de lage vaccinatiegraad in de regio nog meer productieproblemen. Dat kan weer gevolgen hebben voor het aanbod tijdens de aanstaande feestdagen in de Verenigde Staten en Europa.

Geld