Het voordeel van het nachttarief smelt weg bij de invoering van het capaciteitstarief. Mogelijk komt een tweevoudig tarief je zelfs duurder te staan.
Volledig scherm
Het voordeel van het nachttarief smelt weg bij de invoering van het capaciteitstarief. Mogelijk komt een tweevoudig tarief je zelfs duurder te staan. © Shutterstock / Altrendo Images

Voordeel nachttarief dooft uit: zoveel winst of verlies levert een tweevoudige energiemeter je op

MijnenergieBij de invoering van het capaciteitstarief op 1 januari 2023 verdwijnt het onderscheid tussen het dag- en nachttarief voor het onderdeel netkosten op de energiefactuur. De energieleverancier kan wel nog een apart tarief toekennen. Maar haal je als consument na de jaarwisseling wel nog voordeel uit een dag- en nachttarief? Mijnenergie.be zoekt het uit.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. PROMOJAGERS SUPERTIP. Merkenfestival bij Colruyt: “Vooral waspoeder is de moeite. Je betaalt 12 cent per wasbeurt en 20 cent is al koopje”
  8

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Merkenfes­ti­val bij Colruyt: “Vooral waspoeder is de moeite. Je betaalt 12 cent per wasbeurt en 20 cent is al koopje”

  Warenhuisketen Colruyt pakt uit met een Merkenfestival. Je krijgt er nog tot en met 7 februari kortingen tot 50 procent op grote merken. “Vooral waspoeder is de moeite”, weet Gunther Devisch van Promojagers België. “Je kan de prijs van Dash ermee naar 12 cent per wasbeurt brengen. En dan moet je weten dat 20 cent al een koopje is.”