Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Voor het vijfde jaar op rij minder wanbetalers: bijna 300.000 mensen konden lening niet tijdig aflossen in 2021

Het aantal mensen in België dat een lening niet kan aflossen, is ook in 2021 gedaald, voor het vijfde jaar op rij. Dat blijkt uit het jaaroverzicht van de Centrale voor kredieten aan particulieren van de Nationale Bank, die nauwkeurig de gegevens van verstrekte kredieten en betaalproblemen in België bijhoudt.

 1. Co-ouders hebben nog 5 dagen om korting op belastingbrief aan te vragen: wie heeft er recht op? En hoeveel krijg je?
  PREMIUM

  Co-ouders hebben nog 5 dagen om korting op belasting­brief aan te vragen: wie heeft er recht op? En hoeveel krijg je?

  Sinds dit jaar hebben beide co-ouders met minstens twee kinderen ten laste recht op een vermindering van hun onroerende voorheffing, een jaarlijkse Vlaamse belasting die berekend wordt op basis van het kadastraal inkomen. De korting wordt niet automatisch toegekend, ouders moeten die zélf aanvragen voor 31 maart. Onze fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wie precies recht heeft op de vermindering, hoeveel die bedraagt én hoe je die aanvraagt.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.