Het aangegeven bedrag is vertekend door één groot dossier, maar zelfs zonder dat dossier zou het aangegeven bedrag hoger liggen dan in de drie voorgaande jaren.
Volledig scherm
Het aangegeven bedrag is vertekend door één groot dossier, maar zelfs zonder dat dossier zou het aangegeven bedrag hoger liggen dan in de drie voorgaande jaren. © ANP XTRA

Voor 451 miljoen euro zwart geld geregulariseerd in 2021, hoogste bedrag in 4 jaar

Er zijn vorig jaar in totaal 342 dossiers ingediend voor de regularisatie van zwart geld. Daarbij werd 451,4 miljoen euro aangegeven, het hoogste bedrag in vier jaar. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Financiën.

  1. Eigenaars van een tweede verblijf in het buitenland riskeren meer belastingen te moeten betalen: “Deze heffing is discriminerend”
    PREMIUM

    Eigenaars van een tweede verblijf in het buitenland riskeren meer belastin­gen te moeten betalen: “Deze heffing is discrimine­rend”

    Na de invoering van een nieuwe wet in februari 2021 hadden Belgen met een tweede verblijf in het buitenland tot 31 december de tijd om de verkoopwaarde daarvan aan te geven aan de fiscus. Daarop riskeer je meer belastingen te moeten betalen. “Daar kun je bezwaar tegen aantekenen, maar de regering is vergeten de bezwaarprocedure aan te passen”, zegt Michel Maus. Onze fiscale geldexpert legt uit hoe het in elkaar zit.

Geld