(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © REUTERS

Voka raamt economische schade nu al op 40 miljard euro en vreest recessie erger dan financiële crisis

Het ondernemersnetwerk Voka raamt de economische schade door de coronapandemie nu al op 40 miljard euro. Dat zegt de werkgeversorganisatie op basis van een nieuwe bevraging. Vorige week schatte Voka de schade nog op 16 miljard euro.

47 reacties

 • Bart V

  1 jaar geleden
  Waarom toont men alweer beelden van een productieomgeving of een fabriek als het over recessie gaat?
 • Gino Denil

  1 jaar geleden
  Sommige bedrijven krijgen nu het deksel op de neus en ontvangen geen overheidssteun in bepaalde landen. Omdat ze hun zetel geplaatst hebben in belastingparadijzen. Wie niet solidair is met een samenleving en geen belastingen wil betalen moet ook geen steun ontvangen van die samenleving. Laten we hopen dat ze hier dat onderscheid ook maken.
 • Marco Maerten

  1 jaar geleden
  Ward Berden,hoe kan u rechtvaardigen dat rijke mensen hun geld in belastingsparadjzen stallen terwijl ze geen boterham minder zouden eten moesten ze evenveel belastingen betalen als ik en anderen. Het argument dat rijken dan aan kapitaalvlucht doen is een teken dat de staat zich laat chanteren door een elite technocraten.
 • Ward Berden

  1 jaar geleden
  Ik lees veel mensen die klagen over bedrijven en rijke mensen die hun geld stallen in belastingparadijzen. Tegelijk willen ze dit geld via belastingen gaan afnemen. Waarom denk je in godsnaam dat die hun geld naar daar brengen?Wat doe jij met spullen die ze maar al te graag stelen van je? Als je net wat minder zou belasten, doen ze zoveel moeite niet en heb je er tenminste een deeltje van
 • Jan Jansens

  1 jaar geleden
  Men heeft mega grote winsten geboekt door de tax shift en voor bonussen staan deze heren ook altijd op de eerste rij maar als er verliezen zijn dan gaat de economie duidelijk voor op de gezondheid van alle mensen. Er zijn duidelijk nog niet genoeg doden gevallen voor deze heren. En trouwens de vraag zal overal zo hard dalen dat veel bedrijven zo wie zo economische werkloosheid moet aan vragen wegens te weinig werk.
 1. ECB brengt geen veranderingen aan in rentetarieven en crisissteun en verhoogt verwachtingen voor economische groei en inflatie
  Economie
  2

  ECB brengt geen veranderin­gen aan in rentetarie­ven en crisis­steun en verhoogt verwachtin­gen voor economi­sche groei en inflatie

  De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente zoals verwacht gelijk op het historisch lage niveau. Ook verandert de centrale bank niets aan het opkoopprogramma voor obligaties, waarmee de bank probeert de economie tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Ook heeft de ECB zijn groeiverwachting voor 2021 flink verhoogd aangezien het economische herstel in de eurozone harder gaat dan gedacht. Ook de prognose voor de inflatie is naar boven bijgesteld, maar de sterke toename van het prijspeil is waarschijnlijk wel tijdelijk van aard.

Geld