BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Voetbal op café zien? Dan moet kroegbaas tot 1.800 euro per jaar extra betalen

Horecazaken die voetbalwedstrijden uit de Jupiler Pro League willen uitzenden, moeten daar sinds vorige week extra voor betalen. Dat melden de Mediahuis-kranten. Eleven Sports betaalde twee jaar geleden 103 miljoen euro voor alle uitzendrechten van het Belgische voetbal, en dus ook voor de exploitatie van deze rechten in horecazaken. 

32 reacties

 • Jan van elewijck

  2 weken geleden
  Gewoon foert zeggen als cafebaas,ze zullen vele controleurs op pad moeten sturen,en wat is het verschil eigenlijk op je tv tussen eleven inbegrepen in proximus picks,
 • Karel Rutjens

  2 maanden geleden
  Allemaal abonnement opzeggen. Zal vlug gedaan zijn met Eleven Sport
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Hier heeft geen enkele minister of regering iets mee te maken, dit zijn afspraken die er gemaakt worden tussen privé bedrijven, die de voorwaarden en de prijs om hun product te bekijken zelf mogen en kunnen bepalen. Dat noemt de vrije markt, waar rechts Vlaanderen toch zo fier over is, met uitzondering van de lonen voor werknemers, die begrenst de regering tot maximaal 0,4% opslag !
 • Paul Oste

  2 maanden geleden
  Zijn ze nu zot geworden? Welke kroegbaas gaat dat betalen, heel weinig dat weet ik nu al.
 • Patrick Weyers

  2 maanden geleden
  Hoe is het mogelijk dat een (buitenlands) bedrijf kan bepalen dat je moet betalen voor wat je op TV toont in een bijna privé omgeving. Terwijl je bovendien ook al betaald via bv Play Sports. En dit is wettelijk? Welke ministers keuren zoiets goed?
 1. Eerst de stenen kopen, pas jaren later ook de bouwgrond eronder: wat is splitskoop precies? En wanneer is het ook interessant?
  PREMIUM
  31

  Eerst de stenen kopen, pas jaren later ook de bouwgrond eronder: wat is splitskoop precies? En wanneer is het ook interes­sant?

  Eerst de bakstenen kopen, pas jaren later de grond waarop die staan. Dat is eenvoudig gezegd het nieuwe koopconcept splitsaankoop. De formule moet het ook voor wie anders achter het net vist mogelijk maken een lening voor een eigen nieuwbouwwoning af te sluiten. Voor wie is een splitsaankoop interessant? En ben je uiteindelijk niet veel meer geld kwijt?