Joel Hoylaerts
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts

Voedingsprijzen gaan volgend jaar nog meer stijgen

De stijging van de voedingsprijzen zal volgend jaar een tweede golf kennen. Daarvoor waarschuwt de federatie van de voedingsindustrie Fevia. Nieuwe energie- en leverancierscontracten en loonindexeringen zullen de kosten van voedingsbedrijven nog fors doen toenemen.

76 reacties

 • maria peeters

  2 maanden geleden
  Wij worden echt uitgemolken
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  De prijzen stijgen niet omdat de lonen stijgen maar de lonen stijgen omdat de prijzen stijgen. En die stijgen omdat men - hier nog meer dan elders - de hoogst haalbare maximale winst blijft nastreven. Daarom is de inflatie hier dubbel zo hoog dan in Frankrijk.
 • Jacky Leman

  2 maanden geleden
  Steeds hoor je die zelfstandigen klagen of dure energieprijzen. Maar zij zullen u niet vertellen dat dit 100% fiscaal aftrekbaar bedrijfskosten zijn. En dan rekenen ze die nog door aan de verbruiker, + BTW in hun zak, is 3x winst. Wij als modale burger is het de volle pot hé. Bye bye horeca Belgium, welkom buitenland.
 • Bert De Bruin

  2 maanden geleden
  "Voedingsprijzen gaan volgend jaar nog meer stijgen." Gevolg, nog veel meer Belgen gaan over de grenzen hun boodschappen doen. Resultaat supermarkten hebben sterk dalende omzet en staatskas verliest wekelijks miljarden aan btw-inkomsten.
 • Christine Laevers

  2 maanden geleden
  Dit is een denkoefening voor de consument. Net geleverd van een 'groene' boerderij : 10 kg lamsvlees voor 100 euro. Mijn groene selder, krul- en platte peterselie zaaien zichzelf uit. Ik ruil die voor iets anders. Als ik gazons en buxus zie, denk ik, 'klaag niet over die prijzen want het zicht voor de straat is blijkbaar belangrijker. Een komkommerplant op een balkon in een pot geeft minstens 15 komkommers. Maar ja, dat is vuil werk, hé.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Je bent nooit te oud voor de beurs, bewijst Mia (92): “Beleggen kan wel best moeilijk zijn. Je moet de moeilijke termen eerst leren begrijpen”
  PREMIUM

  Je bent nooit te oud voor de beurs, bewijst Mia (92): “Beleggen kan wel best moeilijk zijn. Je moet de moeilijke termen eerst leren begrijpen”

  De vrouwelijke versie van internationaal topbelegger Warren Buffett – beiden bouwjaar 1930 – woont in een serviceflat in Gent. Mia Vanhoucke (92) investeert al meer dan 60 (!) jaar in aandelen. Tot op vandaag komt ze maandelijks samen met haar beleggersclub, om zo de evoluties op de markt op te volgen en te bespreken. De kranige aandeelhoudster deelt haar unieke verhaal, belangrijkste investeringen, wijsheden én tips.