(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Photo News

Vliegtaks kost Belgische luchtvaartmaatschappijen 5 miljoen euro uit eigen zak

De ‘taks op de inscheping van een luchtvaartuig’, beter bekend als de vliegtaks, zal  de luchtvaartmaatschappijen Air Belgium, Brussels Airlines en TUI fly 5 miljoen euro uit eigen zak kosten. Ze bekijken eventuele juridische stappen tegen de invoering van de taks vanaf 1 april, zo hebben ze gezegd.

10 reacties

  • Freddy Troch

    12 maanden geleden
    Feit is dat het weeral om een nieuwe belasting gaat. De zoveelste in de lange rij. Wedden dat het nu nog eerder bescheiden bedragen binnen de kortste keren peil snel de hoogte zullen ingaan?
  • phil smedts

    12 maanden geleden
    Ze moeten niet klagen, want ze hoeven al jaaaaaaren geen belastingen betalen op brandstof, terwijl de gewone burger zich daar blauw en groen aan betaalt. Trouwens die belasting die ze nu eventjes uit eigen zak betalen zal later toch doorgerekend worden aan de klant door een verhoging van de ticketprijzen.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Gelukkig leven we in een land waar maatschappijen de taksen betalen en niet de burger.
  • Willy Bogaert

    1 jaar geleden
    Begin eerst met BTW op brandstof
  • Carolus Vif

    1 jaar geleden
    Geert bekijk eens een vliegticket in detail daar staan luchthaventaksen op en voor elke vlucht betaald de maatschappij nogeens landingsrechten
  1. Nicky (28) werkte sinds zijn 15de in de horeca om eigen appartement van 225.000 euro te kopen: “Gelukkig zijn mijn grootouders nog bijgesprongen”
    PREMIUM

    Nicky (28) werkte sinds zijn 15de in de horeca om eigen apparte­ment van 225.000 euro te kopen: “Gelukkig zijn mijn grootou­ders nog bijgespron­gen”

    Er zijn steeds meer singles en voor hen is het niet eenvoudig om een huis of appartement te kopen. Banken doen vaak moeilijk over een lening en de aflossing ervan weegt fors op het budget. Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat langs bij alleenstaanden die de stap toch hebben gezet. Nicky Louwagie (28) werkte vanaf zijn 15de elke vakantie en elk vrij moment in de horeca om te sparen voor een eigen appartement: “Ik luisterde liever naar de festivalverhalen van vrienden dan er zelf voor te betalen.”
  2. Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

    Modemerk Scotch & Soda maakt doorstart na overname: niet duidelijk of het ook in België actief blijft

    Het Nederlandse modemerk Scotch & Soda maakt een doorstart. Het failliet gegane bedrijf wordt overgenomen door Bluestar Alliance, een Amerikaanse onderneming die een reeks modemerken bezit, zoals sportmerk Hurley. Volgens curator Jasper Berkenbosch behoudt “een vrij grote groep werknemers” zijn baan. Scotch & Soda zal door de overname in “geselecteerde markten” actief blijven, waaronder Nederland. Of dat in België ook het geval is, is nog niet duidelijk.
  3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
    Mijntelco

    Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

    Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.