Thuisbatterij en zelfverbruik: “Betere alternatieven voorhanden”
Volledig scherm
Thuisbatterij en zelfverbruik: “Betere alternatieven voorhanden” © Getty Images

Vijf keer meer Vlamingen kopen thuisbatterij: voor wie is dat (niet) interessant? En wat zijn de alternatieven?

MijnenergieIn het eerste kwartaal van 2022 vervijfvoudigde het aantal aanvragen voor een thuisbatterijsubsidie. De Vlaming hoopt met die investering vooral zijn zelfverbruik op te krikken en zijn afhankelijkheid van het stroomnet te reduceren. Maar is een thuisbatterij daarvoor de beste oplossing? Vanaf wanneer valt het te overwegen? En zijn er ook alternatieven? Mijnenergie.be vraagt het aan twee experten: Frank Verelst, lector energiemanagement aan de AP Hogeschool en Dirk Van Evercooren, algemeen directeur van ODE. 

 1. Wankelende energieleveranciers kunnen beroep doen op staatswaarborg om faillissement te vermijden

  Wankelende energiele­ve­ran­ciers kunnen beroep doen op staatswaar­borg om faillisse­ment te vermijden

  Federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft woensdag op een elektronische ministerraad groen licht gekregen voor een noodmaatregel die nieuwe faillissementen op de Belgische energiemarkt moet vermijden. Door de energiecrisis zitten een aantal energieleveranciers en -handelaars met financieringsproblemen voor komende winter. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.
 2. Vlaming blijft massaal van energieleverancier wisselen: 110.000 switches in juli en augustus
  18

  Vlaming blijft massaal van energiele­ve­ran­cier wisselen: 110.000 switches in juli en augustus

  De Vlaming blijft erg bedrijvig in het wisselen van energieleverancier. Alleen al deze zomer werd er dik 110.000 keer van elektriciteitsleverancier en meer dan 60.000 keer van aardgasleverancier gewisseld. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG. Ondertussen hebben de energieregulatoren in ons land beslist om het vergelijken van variabele contracten eenvoudiger te maken.
 3. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.