Exclusief voor abonnees

Verschil tussen nieuwbouw en totaalrenovatie is 100.000 euro: is nieuwbouw nog altijd beter?

De plaatsing van een dakkapel. Foto ter illustratie.
Hollandse Hoogte / VRBLD photofilm De plaatsing van een dakkapel. Foto ter illustratie.
De Belg heeft een baksteen in zijn maag. Een huis laten bouwen is door de vrijheid die je hebt in het ontwerp en het idee alles nieuw te hebben nog altijd een aanlokkelijke gedachte. Maar is een nieuwbouwhuis ook daadwerkelijk beter dan een bestaande, gerenoveerde woning? Dat hoeft niet, want met de juiste energiezuinige renovaties krijg je hetzelfde comfort en bespaar je eveneens op energiekosten, zo toont een berekening van het Vlaams Energieagentschap aan.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • nans DERADEMAEKER

  voor ons geen nieuwbouw meer (BEN woning) na nog geen jaar de boel verkocht, deugt niet… ventilatie werkt niet, 31 graden in de zomer …...is allemaal bedrieglijke brol….geef ons maar een oud huis dat nog "ademt" …

 • Dirk Peeters

  En als je niet renoveert, kost het niets.

 • jeroen Deschrijver

  Mike Guwy, en in een nieuwe woning moet je niet schilderen? Heb je ook geen keuken of badkamer nodig. Wat een rare vergelijking?

 • Yves Steenssens

  Men is compleet gek geworden om de commercie draaiende te houden , het milieu de klos - dat overal - waanzin verkondigen is nu de normaalste zaak voor politici - een degenererend ras eigen .

 • dirk claeys

  aangepaste normen , een epc van min 20, overall airco, warmtepomp, zonnepanelen ,,,,, kan niet meer met metselwerk en stenen? hout of metaal in de lift,