Wat als bij een ongeval blijkt dat slachtoffer en overtreder dezelfde verzekeraar hebben?
Volledig scherm
Wat als bij een ongeval blijkt dat slachtoffer en overtreder dezelfde verzekeraar hebben? © ThinkStock

Verkeersongeval met tegenpartij met dezelfde verzekeraar als jij: wat zijn de financiële en praktische gevolgen?

IndependerStel: iemand rijdt per ongeluk tegen je wagen. Gelukkig is er enkel materiële schade. Maar dan blijkt dat de tegenpartij dezelfde verzekeraar heeft als jij. Nadelig of niet? Independer.be legt uit.

 1. Milieumaatschappij doet opvallende vaststelling over luchtkwaliteit Antwerpse haven: "Uitstoot die bedrijven rapporteren verklaart niet de hoge concentraties die wij meten”

  Milieumaat­schap­pij doet opvallende vaststel­ling over luchtkwali­teit Antwerpse haven: "Uitstoot die bedrijven rapporte­ren verklaart niet de hoge concentra­ties die wij meten”

  "De uitstoot die bedrijven officieel rapporteren, verklaart niet genoeg de hoge concentraties die wij meten." Dat stelt het lijvig jaarrapport over luchtkwaliteit in de Antwerpse haven - opgemaakt door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het nieuwe rapport beschrijft de luchtkwaliteit in de Antwerpse haven voor het jaar 2021. In het rapport worden verder ook enkele "extra hotspots" aangeduid waar zich een concentratie bevindt van zogenaamde vluchtige organische stoffen (VOS).
 2. “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid”

  “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantieda­gen door coronawerk­loos­heid”

  Tijdens de eerste helft van vorig jaar konden bedrijven hun personeel nog altijd op tijdelijke werkloosheid zetten om de coronacrisis door te komen. En dat laat zich dit jaar pijnlijk voelen in het aantal vakantiedagen en het vakantiegeld van meer dan 300.000 werknemers, zegt de christelijke vakbond ACV. “Ze kunnen tot acht vakantiedagen verliezen”, aldus Marc Leemans van het ACV op Radio 1.
 1. “Gemiddeld zit ik sinds 2008 aan een jaarlijks rendement van 5,4 procent”: ervaren belegger Kristof (45) toont zijn portefeuille
  PREMIUM

  “Gemiddeld zit ik sinds 2008 aan een jaarlijks rendement van 5,4 procent”: ervaren belegger Kristof (45) toont zijn portefeuil­le

  Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welke tips en trucs schudden zij uit hun mouw? En welke fouten maakten zij als prille investeerders? Vandaag laten we Kristof Kimpe (45) uit Beerse aan het woord. Hij mispakte zich als jonge belegger aan twee grote beurscrashes, maar gaf de moed niet op. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal.
 2. Minister Van Peteghem legt voordeel uit van accijnshervorming energiefactuur, oppositiepartijen keuren voorstel af: “Burger betaalt twee keer”

  Minister Van Peteghem legt voordeel uit van accijnsher­vor­ming energiefac­tuur, oppositie­par­tij­en keuren voorstel af: “Burger betaalt twee keer”

  Vanaf 1 april zal de btw op elektriciteit en gas definitief naar 6 procent zakken en zouden de accijnzen verhogen. Dat staat alleszins te lezen in het hervormingsplan van minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V). Mogelijk stijgt uw maandfactuur daardoor met 20 euro. Minister Van Peteghem legt bij HLN LIVE uit wat de energiehervorming precies inhoudt en wat het voordeel is van een accijnshervorming. De oppositiepartijen keuren het voorstel van minister Van Peteghem af.