Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister voor Financiën en Begroting
Volledig scherm
PREMIUM
Matthias Diependaele (N-VA), Vlaams minister voor Financiën en Begroting

Verkeersbelasting in Vlaanderen daalt voor nieuwe auto’s: “80% van nieuwe kopers is nu beter af”

De strengere Europese uitstootnormen zorgen in Vlaanderen niét voor een verhoging van de autobelasting. Of toch niet voor wie een propere auto bezit. “80% van de nieuwe kopers is beter af dan voorheen”, zegt Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA).

115 reacties

 • Danny Govaerts

  9 uur geleden
  Wat hij niet zegt is dat hij aan die 80% geraakt omdat hij voor electric wagens geen verkeersbelasting op eist .. tenminste. Nu nog niet. Wacht tot de meerderheid van de burgers electric gaat want voor bedrijfs wagens heeft het geen nut om verkeersbelasting te vragen die trekken dat toch af van hun belasting. Boven op de 120% aftrekking van de aankoop ( als ze op winst belasting betalen). We gaan dit verlies allemaal nog terug betalen.
 • Paul Hendriks

  23 uur geleden
  Die nieuwe auto is inmiddels 10%duurder geworden dus laten we even de rekening maken op een auto van 50000 euro dat is toch al gauw 5000 euro er bij of te wel circa 1000 euro extra btw, dan kan je wel enkele 10-tallen euro’s vermindering geven op de belasting.
 • dimitri devos

  3 dagen geleden
  Ik koop om de 3 jaar 2 nieuwe auto's. En inderdaad de belasting wn steeds minder! Helemaal top!
 • Christophe Lamon

  1 week geleden
  daarmee zie je dat N-VA de partij is voor de rijken en niet voor de werkmensen. inderdaad: de rijtaks daalt voor wie zich een plug-in hybride kan veroorloven. Reken daarvoor op minstens 40.000 EUR. Dat kan de middenklasse werkmens niet betalen. Zelfstandigen wel wegens 100% fiscaal aftrekbaar. Wie het zich niet kan veroorloven rijdt met een ouder voertuig waarop jaarlijks 500-600 EUR taks op moet betaald worden. Dus de rijken betalen op hun mooie nieuwe auto minder dan de werkmens op zijn oudere
 • Kelly Verlinden

  1 week geleden
  Laten we allen eerlijk zijn. Dit is een cadeau voor de vrienden van de N-VA. VOKA dus.

Geld