(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock / TY Lim

Veel vraag naar water in supermarkten: lege rekken mogelijk, maar geen structurele tekorten

De hitte zorgt voor een grote vraag naar drinkwater in de supermarkten. Dat kan hier en daar leiden tot lege rekken, maar structurele tekorten zijn er niet, klinkt het bij de retailers.

9 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  2 maanden geleden
  alle truckjes zijn goed om de prijzen te verhogen.
 • J. VAN SCHUERBEECK

  2 maanden geleden
  Wij kopen geen flessenwater meer tenzij bij speciale gelegenheden. Wij vullen een paar glazen flessen met kraantjeswater dat de frigo ingaat. Veel sleuren, afval en geld gespaard.
 • Ruben Beylemans

  2 maanden geleden
  Wat sommige niet weten, is dat je wel meer kalk hebt in kraantjes water dus ik drink zeker afwisselend.
 • Severine Degreef

  2 maanden geleden
  Neem een grote glazen fles. Takje verse munt en een partje citroen erin doen, verder opvullen met kraantjeswater en in je koelkast zetten. Lekker, gezond, goedkoop.
 • Peter Van Weereld

  2 maanden geleden
  Klimaatopwarming, afvalberg, microdeeltjes van plastic maar nog altijd plastic flessen met water kopen.. kraantjeswater is even gezond, veilig en lekker! Goedkoper en veeeeel minder afval, zonder gesleur…
 1. CD&V-parlementslid over regeringscrisis: "Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien"
  180

  CD&V-parlements­lid over regerings­cri­sis: "Tsjeven zijn niet geplooid en zullen niet plooien"

  CD&V lijkt niet van plan veel water bij de wijn te doen bij de Vlaamse onderhandelingen over het Groeipakket, het grote knelpunt in de Vlaamse begrotingsbesprekingen. Volgens CD&V-parlementslid Robrecht Bothuyne hebben N-VA en Open Vld zich volledig verkeken op de houding van CD&V. "De andere partijen hebben onze rechtlijnigheid onderschat, geloofden dat we gingen plooien. Maar neen. De tsjeven zijn niet geplooid. En we zullen ook niet plooien", zo schrijft Bothuyne op zijn Facebook-pagina.
 2. WEERBERICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperaturen tot wel 35 graden

  WEERBE­RICHT. Hittegolf gaat vandaag van start en zal 8 tot misschien zelfs 12 dagen duren: dit weekend temperatu­ren tot wel 35 graden

  Naar alle waarschijnlijkheid begint vandaag de eerste hittegolf van het jaar, al kan die pas vrijdag officieel afgekondigd worden. De maxima liggen vandaag rond 23 of 24 graden op de Ardense hoogten, tussen 25 en 27 graden in het centrum en rond 28 of zelfs 29 graden in Belgisch-Lotharingen. Later deze week worden er dan weer temperaturen tot wel 35 graden verwacht: “We staan voor de warmste week van het jaar”, volgens weerman David Dehenauw.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.