Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © shutterstock

Vastgoedschenkingen stijgen weer na daling tijdens eerste coronagolf

Na een dip in de eerste coronagolf schenken de laatste maanden weer meer Belgen vastgoed. Dat zegt notarisfederatie Fednot. De grootste toename was er in Wallonië en Brussel, die langer hebben gewacht met het verlagen van de schenkbelasting.

2 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Vergeleken met een inkomen in 1990 en nu kost vastgoed nu drie keer meer dan in 1990. Als je het niet krijgt moet je er met twee een gans leven voor werken en ben je de slaaf van een hoop bakstenen. Als je tenminste geen tegenslagen zoals ontslag, ziekte of een scheiding tegen komt.
 • Marc Rooms

  2 maanden geleden
  Zelfs 3 %  is pure afzuip om uw eigen onroerend goed, gekocht met geld uit uw wedde waar ze al met de helft zijn gaan lopen.  Waar ge BTW en KI op betaald hebt. Ge geeft het aan uw kinderen en ge moet weer betalen.   Dat is er toch eigenlijk zwaar over he.  En dan nog beter dat ge het doet want als ge na een leven van werken om belastingen te betalen sterft dan staan ze daar weer aan uw graf om te ontvangen vaak met de 2 handen open. 
 1. Hoe bespaar je je geliefden een financiële kater na je overlijden? “Een schenking kan goedkoop zijn, maar ook heel duur worden”
  PREMIUM

  Hoe bespaar je je geliefden een financiële kater na je overlijden? “Een schenking kan goedkoop zijn, maar ook heel duur worden”

  Covid-19 doet sommigen van ons nadenken over hoe we onze partner en/of kinderen financieel kunnen beschermen, als we plots zouden overlijden. Niet alleen kunnen de successierechten hoog oplopen, als overblijvende partner kan je vaak dezelfde levensstandaard niet aanhouden. Het geeft een veilig gevoel te weten dat je gezin of je nazaten niet achterblijven met een financiële kater. Onze geldexpert Véronique Goossens legt uit hoe je voor relatief kleine bedragen grote risico’s indekt voor wie je lief is. “Want veel mensen betalen wel vaak jarenlang een dure omniumverzekering voor hun auto, maar overwegen geen vergelijkbaar bedrag voor hun nabestaanden.”
 1. Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voice-coaches over elkaar
  Play
  The Voice van Vlaanderen

  Vrienden voor de camera, roddelen achter de schermen: dit zeggen The Voi­ce-coa­ches over elkaar

 2. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

Geld