Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bleek andermaal het duurst, met een stijging van maar liefst 28,9 procent voor een open bebouwing.
Volledig scherm
Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bleek andermaal het duurst, met een stijging van maar liefst 28,9 procent voor een open bebouwing. © Peter Hilz

Vastgoedprijzen ook in eerste kwartaal 2022 verder gestegen

De vastgoedprijzen schoten ook in het eerste kwartaal van dit jaar verder de hoogte in. De mediaanprijs voor een gesloten of halfopen bebouwing steeg ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2021 met 13,3 procent tot 255.000 euro. Voor een open bebouwing gaat het om een stijging met 9,4 procent, appartementen werden 7,1 procent duurder. Dat blijkt uit een publicatie van het statistiekbureau Statbel.

  1. Béa Vandendael uit ‘Blind gekocht’ treedt ook aan in ‘Topmakelaars’: “Er zijn veel misverstanden over ons beroep”
    PREMIUM
    TV

    Béa Vandendael uit ‘Blind gekocht’ treedt ook aan in ‘Topmake­laars’: “Er zijn veel misverstan­den over ons beroep”

    Ze stal moeiteloos de show tijdens ‘Blind Gekocht’, en vanaf vandaag dringt Béa Vandendael opnieuw de Vlaamse huiskamers binnen. De roodharige vastgoedexperte is een van de figuren uit ‘Topmakelaars’, een nieuwe realityreeks op Play4. “Tegenwoordig zijn onrealistische eisen het grootste probleem”, vertelt de bekendste makelaar van ons land. Een gesprek over haar carrière, bekende klanten en gênante situaties. “Geloof me: wanneer je door een raam naar buiten moet, hoop je vurig dat niemand je ziet.”

Geld