Wat kan je ver­wachten als je vandaag investeert in een appartement of een huis om te verhuren?
Volledig scherm
PREMIUM
Wat kan je ver­wachten als je vandaag investeert in een appartement of een huis om te verhuren? © Shutterstock

Vastgoed kopen om te verhuren: is dat je investering waard? Michaël Van Droogenbroeck maakt de rekening

De vastgoedmarkt blijft maar boomen. Zowel het aantal verkopen als de prijzen zitten in de lift. Wat kan je verwachten als je vandaag investeert in een appartement of een huis om te verhuren? 

28 reacties

 • Ludo Van Uffelen

  3 jaar geleden
  Indexaanpassing van de huurprijs is onverantwoord. Ik betaal ondertussen, dank zij de jaarlijks indexaanpassingen evenveel voor een 15 jaar oud appartement als voor een gelijkaardig nieuwbouw BEN appartement in mijn eigen straat! Iemand die leent voor de aankoop van een opbrengsteigendom ziet zijn hypothecaire betalingen ook niet aangepast aan de index!
 • Fred Fred

  4 jaar geleden
  De huurder betaalt.
 • Kathy Peeters

  4 jaar geleden
  Vastgoed kopen en verhuren aan een SVK. Ja je krijgt minder dan op de privematkt maar ook minder stress. Elke maand je centen ongeacht of de huurder betaald of niet. Geen problemen met afbraak of andere zaken. Verhuren via SVK is goed voor iedereen.
 • Hervé Merckx

  4 jaar geleden
  Vastgoed, alleen nog interessant bij kopen, verbouwen en verkopen. Of samenleggen om als project blokkendozen te laten bouwen en direct te verkopen.
 • Jan Mulders

  4 jaar geleden
  Gezien we hier verplicht zijn om aan iedereen te verhuren, loont het de moeite niet. De schade weegt soms niet op tegen de opbrengsten.

Geld