Stroom delen met buren of familie vanaf 2022: hoe ontvang je de hoogste vergoeding?
Volledig scherm
Stroom delen met buren of familie vanaf 2022: hoe ontvang je de hoogste vergoeding? © Getty Images/Cultura RF

Vanaf 2022 kan je stroom verkopen aan particulieren: hoe ontvang je de hoogste vergoeding?

EnergieWie de energie van zijn zonnepanelen niet meteen verbruikt, kan die vanaf volgend jaar verkopen of doorgeven aan buren, familie of vrienden. Nu kan je enkel overtollige stroom verkopen via een relatief laag injectietarief aan commerciële spelers, zoals je energieleverancier. Zal je meer voordeel kunnen halen uit het nieuwe systeem? Mijnenergie.be zoekt uit hoe je een maximale vergoeding kan krijgen. 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?

Geld