Simon November van Test-Aankoop legt uit wat je moet doen om je verzekeringen op te zeggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Simon November van Test-Aankoop legt uit wat je moet doen om je verzekeringen op te zeggen. © Shutterstock/ rv

Van verzekeraar veranderen kan je geld besparen. “Maar opzeggen is vreselijk ingewikkeld”: expert legt uit wat je best kunt doen

Vooruit pleit vandaag om de overschakeling van verzekeringscontracten vlotter te maken. Ze willen een ‘easy switch’, net zoals bij je telecom- of energiecontract. Meer dan de helft van de Vlamingen verandert nooit van verzekeraar en daardoor betalen ze vaak veel te veel. Maar waarom is zo’n overstap zo moeilijk in ons land? Waar moet je echt op letten? En hoeveel kan je besparen door verzekeringen te vergelijken? Wij zochten het uit, samen met Simon November van Test-Aankoop. “Het is erg belangrijk dat je je verzekering tijdig afzegt, voor de vervaldag.”

 1. De woonkosten van onze 3 gezinnen doorgelicht: “Let op met je inboedelverzekering. De duurste speler kan tot drie keer zoveel kosten als de goedkoopste”
  PREMIUM

  De woonkosten van onze 3 gezinnen doorge­licht: “Let op met je inboedel­ver­ze­ke­ring. De duurste speler kan tot drie keer zoveel kosten als de goedkoop­ste”

  Het water staat veel mensen (net niet) aan de lippen in deze woelige tijden van inflatie. Ook voor onze interviewees - een Gents gezin met twee kinderen, een single veiligheidsagent uit Antwerpen en een alleenstaande moeder van twee uit Torhout - is het maandelijks tellen geblazen. In augustus hielden zij voor ons hun woonkosten bij, van hun hypothecaire lening tot de energie-uitgaven. Experts Kenneth Vansina, directeur Independer België, en notaris Bart van Opstal, woordvoerder van Notaris.be, geven hun persoonlijk besparingsadvies tijdens September Geldmaand.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.