Regering beloofde transparante verzekeringen: hoe ver staan we na één jaar?
Volledig scherm
Regering beloofde transparante verzekeringen: hoe ver staan we na één jaar? © Getty Images

Van verzekeraar veranderen blijft moeilijk: wat doet de regering?

IndependerIn haar regeerakkoord beloofde de regering De Croo werk te maken van een transparante verzekeringssector. Nu we een jaar verder zijn is het tijd voor een tussentijdse balans. Zijn we al zover? Of is er nog een weg af te leggen? Independer.be geeft je een stand van zaken.

  1. Bezwaar tegen te hoog KI buitenlands vastgoed moet nú gebeuren: “Anders betalen jij en je erfgenamen levenslang ten onrechte belastingen”
    PREMIUM

    Bezwaar tegen te hoog KI buiten­lands vastgoed moet nú gebeuren: “Anders betalen jij en je erfgenamen levenslang ten onrechte belastin­gen”

    Haalbaar en zelfs laag, dachten veel eigenaars van buitenlands vastgoed toen ze twee maanden geleden van de fiscus het kadastraal inkomen (KI) ervan vernamen. Nu de termijn om bezwaar in te dienen ten einde loopt, trekt fiscalist José Haustraete aan de alarmbel. “Omdat de fiscus de huurwaarde te hoog inschat, loop je het risico voortaan meer belastingen te betalen omdat je in een hogere belastingschijf geduwd wordt.” Hoe je bezwaar indient en welk KI je zelf kan voorstellen, legt hij hier uit.

Geld