Horloge-expert Raymond Meeus.
Volledig scherm
PREMIUM
Horloge-expert Raymond Meeus. © Getty Images / rv

Van 221.000 naar 142.500 euro, tweedehandsmarkt voor Rolex en co stuikt in elkaar: “Toch blijft een luxehorloge op lange termijn een goede investering”

De prijzen van peperdure luxehorloges op de vintagemarkt zijn het voorbije jaar significant gezakt. Volgens verschillende finfluencers is ‘de Rolex-bubbel’ zelfs gebarsten. Wat is er precies gebeurd? Wat betekent dat voor de toekomst? En is dit dan een goed moment om in een Rolex (of ander prestigieus merk) te investeren? “Deze evolutie kon niet blijven duren”, zegt horloge-expert Raymond Meeus.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Is beleggen in luxeproducten een veilige haven in onzekere beurstijden? “ Goedkoop is dit merk nooit, maar dat houdt kopers niet tegen”
  PREMIUM

  Is beleggen in luxeproduc­ten een veilige haven in onzekere beurstij­den? “ Goedkoop is dit merk nooit, maar dat houdt kopers niet tegen”

  Bedrijven kunnen op twee manieren veel geld verdienen. Ofwel verkopen ze hun producten of diensten zo goedkoop dat niemand het nodig vindt om bij de concurrentie aan te kloppen. Denk maar aan Aldi, Lidl, Ikea of Ryanair. Ofwel brengen ze exclusieve merken op de markt die zo duur zijn dat slechts een selectief gezelschap ze kan kopen. Maar die klanten zijn wel bereid om voor die luxeproducten diep in de buidel te tasten. Onze geldexpert Pascal Paepen gaat op zoek naar beursgenoteerde bedrijven uit het luxesegment waar je ook als kleine aandeelhouder mooi aan kunt verdienen.
 3. “Dit shirt werd eerst verkocht voor 510 euro, vijf jaar later voor 9.999 euro”: ook investeerders azen op verzamelobjecten
  PREMIUM

  “Dit shirt werd eerst verkocht voor 510 euro, vijf jaar later voor 9.999 euro”: ook investeer­ders azen op verzamelob­jec­ten

  Een oud stripboek, ongebruikt speelgoed of een flesje drank? Gooi ze niet zomaar weg, want zulke zaken kunnen jaren later opeens veel meer waard zijn. De afgelopen jaren is de waarde van verzamelobjecten fors gestegen en dat biedt ook kansen voor beleggers. Veilingsite Catawiki maakte een selectie van de opvallendste prijsstijgingen in de afgelopen jaren. “Een eerste editie van dit stripalbum werd verkocht voor 958 euro in 2017, en twee jaar later voor 12.200 euro.”