Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Vakbonden eisen opslag en coronapremie voor huishoudhulpen

De zowat 150.000 werknemers uit de dienstenchequesector moeten de wettelijk voorziene loonopslag van 0,4 procent (bovenop de index) krijgen en ook een volledige coronapremie van 500 euro. Dat eisen de vakbonden in de aanloop naar het tweejaarlijkse nationale cao-overleg met de werkgevers. De vorige onderhandelingsronde verliep erg stroef en pas na acties werd er een akkoord bereikt.

14 reacties

 • Ann Van belleghem

  1 maand geleden
  ze zouden beter de corona premie voor iedereen verplichten. De bedrijven die vakbondsafvaardiging hebben in het bedrijf krijgen de coronapremie, de kleine bedrijven die ook goed gedraaid hebben tijdens corona, krijgen niks.
 • Norma Bastiaens

  1 maand geleden
  Er zijn mensen die 2 goede inkomsten hebben, maar die betalen evenveel als iemand die maar een klein inkomsten heeft , en die zijn nog jong maar mensen zoals ik een klein pensioen hebben en de poets niet meer aankunnen moeten evenveel betalen als de 2 verdieners
 • Serge Prat

  1 maand geleden
  Er zijn er zoveel die zijn moeten blijven werken. Gaan we die allemaal een premie geven? De gezondheidssector gun ik deze nog wel maar al rest mag al blij zijn dat ze mochten blijven werken. Ik was in elk geval blij dat ik elke dag mocht gaan werken. Ik zou degeen die thuis moesten blijven hun belastingsbrief niet willen betalen.
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  Ja, krijgen krijgen krijgen. En wie mag betalen betalen betalen? Stop die vakbonden eens met hun geklaag.
 • Jan Quequin

  1 maand geleden
  Als je weinig respect hebt voor je poetsvrouw blijven ze idd niet .

Geld