Zo overbrug je jouw opzegperiode op een positieve manier

Shutterstock
Ben je pas ontslagen? Ben je van plan om ontslag te nemen? In veel gevallen zal je toch een opzegtermijn moeten vervullen, en dat is niet altijd even aangenaam. Toch is het belangrijk dat je daar positief mee omgaat.

Lees ook op vacature.com:

Hoe bereken ik mijn opzegtermijn?
Wanneer wordt de opzegtermijn geschorst?
Het ontslag volgens de letter van de wet


1. Wees niet rancuneus tegenover je baas
Het is nooit een goed idee om met slaande deuren te vertrekken. Probeer een goede verstandhouding met je bijna ex-werkgever te bewaren. Onthoud vooral de fijne momenten die je (samen) op de werkvloer hebt beleefd.

2. Blijf professioneel
Als je tijdens je opzegperiode slordig werkt of fouten maakt, kan dit later altijd tegen jou gebruikt worden. Bovendien wil je je (ex)collega's toch niet opzadelen met jouw problemen?

3. Maak af waar je aan begonnen bent
Zorg - letterlijk - voor een opgeruimd bureau en werk jouw projecten zo goed mogelijk af. Bereid ook klanten voor op de nakende verandering, zodat zij weten tot wie ze zich in de toekomst moeten richten. Dit zal gewaardeerd worden.

4. Vraag om referenties
De opzegperiode is de ideale periode om je leidinggevende, de personeelsdienst, medewerkers,... te vragen om een goed woordje voor jou te doen. Vraag hen om een schriftelijke aanbeveling of via je LinkedIn-pagina. Deze zullen jou goed van pas komen bij toekomstige sollicitaties. Als je jarenlang je job goed hebt gedaan, zal niemand dit weigeren.

5. Check of je krijgt waar je recht op hebt
Neem contact op met je vakbond om te laten berekenen hoeveel opzegvergoeding het bedrijf jou moet uitbetalen. Informeer je over jouw rechten en plichten, hoe het zit met de overdracht van je hospitalisatieverzekering, enz.

6. Speel het spel eerlijk
Maak geen misbruik van je opzegperiode om vertrouwelijke informatie zoals contracten, databanken, etc. te downloaden. Dit kan beschouwd worden als contractbreuk of diefstal en jou heel zuur opbreken.

7. Blijf je best doen
Meld je niet ziek wanneer er niets aan de hand is. Je wilt je werkgever toch geen reden geven om je opzegvergoeding niet te moeten betalen? Wees ook voorzichtig met wat je op sociale media post over je ontslag.

8. Bedank mensen
Je opzegperiode biedt jou ook de gelegenheid om mensen te bedanken met wie je goed hebt samengewerkt, of die jou geholpen hebben in deze job.

9. Focus je op de toekomst
Geef jezelf de tijd om je ontslag te verwerken maar dwing jezelf ook om naar de toekomst te kijken. Wil je dezelfde job blijven doen of is het misschien tijd voor een carrièreswitch? In welk type bedrijf wil je gaan werken? Wil je een opleiding gaan volgen? Een opzegperiode geeft je die mogelijkheid - je hebt immers recht op sollicitatieverlofdagen - zonder dat je daarbij risico's neemt.

10. Neem op een correcte manier afscheid
Wanneer je laatste werkdag is aangebroken, neem dan op een vriendelijke manier afscheid van je leidinggevende(n) en je collega's. Dat betekent niet dat je je (ex-)baas om de hals moet vliegen, maar vermijd het om na te trappen of kwaad te spreken over je vroegere werkomgeving. Dit zal niemand op prijs stellen, ook potentiële werkgevers niet!