Werken na je 55ste: is het nog plezant?

Shutterstock
Ben jij tussen de 55 en 65 jaar en ben je nog actief op de arbeidsmarkt? Neem dan snel deel aan onze anonieme enquête over werkbeleving en geef je baas een beter beeld van hoe jouw generatie zich voelt op de werkvloer.

Na wekenlang gekibbel binnen de regering ziet het ernaar uit dat 50+'ers geen pensioen zullen verliezen als ze langer dan een jaar werkloos worden. Maar daarmee zijn de discussies over rustgeld en eindeloopbaan nog lang niet van de baan. Momenteel ligt de wettelijke pensioenleeftijd in België op 65 jaar, in 2030 wordt die opgetrokken tot 67 jaar. Als dat niet nog vervroegd wordt, tenminste. Hoe het ook zij, we moeten allemaal steeds langer werken. Maar is dat ook haalbaar? Is dat leuk? Is er voldoende aandacht voor de noden en wensen van de oudere generatie op de werkvloer?

Op al die vragen willen wij graag een antwoord geven. Daarom voert vacature.com onderzoek naar de werkbeleving bij 55+'ers. Ben jij tussen de 55 en 65 jaar oud en ben jij op dit moment aan de slag als werknemer, ambtenaar of zelfstandige? Vul dan hier onze vragenlijst in, zodat werkgevers een beter beeld krijgen van hoe de 55+'er zich voelt op de werkvloer. De resultaten van de bevraging lees je op 18 november in vacature.com magazine en op www.vacature.com

Lees ook:
Langer werken kan leiden tot minder pensioen
Kan je werkbaar werken tot aan je pensioen?
Tijdskrediet opnemen? In deze jobs blijft het aanvaard

Bron: vacature.com.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Gijselaar

  Waarom zou ik blijven werken?om het aan die buitenlanders te geven rot toch op.Zat kunt ge mij krijgen maar zot nog niet ze.

 • Jan Verstrepen

  Als je op die leeftijd komt dan wordt je veelal buiten geschopt,of weggepest en dat zal in de toekomst maar vermeerderen vooral dat de pensioenleeftijd wordt verhoogt. Welke verstandige patroon wil met oud afgedankt materiaal werken als er goed geschoolde jonge werkkracht bijna gratis voor handen zijn.

 • philomena vanderweyen

  Heb vandaag het bedrag over mijn pensioen gekregen schrok dat het bedrag toch nog meevalt , iedereen wil liefst zoveel mogelijk maar het moet nog betaalbaar blijven , zelf heb ik beslist om nog enkele uren per week te blijven werken om het financieel een beetje ruimer te hebben maar vind dat helemaal niet erg ,rust roest en voel me nog fit genoeg om dat te doen.

 • Hugo Hechtermans

  't Zijn zotten die werken. Je wordt immers betaald zonder iets te doen. Van doppen krijgt ge ook pensioen. Eén (1) dag werken en hopla, minimumpensioen. Gelukkig krijg ik ook iets na 52 loopbaanjaren, zonder één dag dop en niet één uur in 't zwart... Dank u. Dank u.

 • Roger -Martin Geens

  Een volledig pensioen na 45 jaar werken ,net zoals diegenen die jaren geleden 6 dagen moesten werken ,48 uren per week en hadden 1 week verlof nu wil men op pensioen na 1 dag werken (?).Al diegenen die niet aan 45 jaar komen kunnen hun pensioentijd vervolledigen door maandelijks een extra bijdrage betalen ,zoniet minder pensioen ,dat is eerlijk en ernstig .