Werken in de Antwerpse haven: je vaart er wel bij

Shutterstock
De havensector is de motor van de Belgische economie en blijft dus een belangrijke werkgever. Rechtstreeks en onrechtstreeks levert ze heel wat banen op. De haven van Antwerpen blijft - met maar liefst 61.496 mensen die er werken- de grootste Belgische haven. De kans dat je daar werk vindt is dus groot.

De centrale ligging in Europa brengt de haven van Antwerpen geen windeieren op. Tijdens de eerste 6 maanden van dit jaar werd er 111 miljoen ton goederen behandeld. Dat is 2,8% meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. De containertrafiek kende een stijging van 2,5% in ton. Het Saeftinghedok, dat tegen 2021 klaar zal zijn, voorspelt nog extra trafiek. Het Havenbedrijf Antwerpen ondertekende onlangs een samenwerkingsakkoord met de Chinese haven Caofeidian. Dat stimuleert de handel tussen de twee havens.

Wil je in deze bloeiende sector aan de slag? 
Grasduin dan door de havenjobs op onze site. Vind er heel uiteenlopende profielen zoals chauffeurs, accountants en customer servicemedewerker. Liever expediteur zeevracht of teamleader productie? Ga aan de slag in een van de vele havenbedrijven.

Waarom niet als administratief bediende of sales support bij een petrochemisch bedrijf werken? De lonen zijn er alleszins bij de hoogste van het land. Of lijkt elektromechanieker of technisch manager in een van de havenbedrijven je wel wat? De havensector heeft heel wat jobs in petto, dat staat als een paal boven water. 

Toon me alle jobs in de haven van Antwerpen

Lees ook:
Werken in Antwerpen? In deze 4 sectoren vind je zo een job
5 boeiende jobs in de petrochemie
10 aantrekkelijke jobs in de chemie- en farmasector

Bron: vacature.com.
36 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido dyck

  Is vooral gegeerd door Kris Peeters. Hij wil havenschepen worden zoals zijn partijgenoot M v Peel.Vast en riant inkomen ,dikke mercedes onder de kont ;veel extra's en uit beeld.En..dat zal hem nog lukken ook, hij heeft alvast de steun van de Grote Antwerpse leider.

 • Dean De Ridder

  Je vaart in de fille bedoelen jullie?

 • DIRK VAN DESSEL

  Wie zou er dan altijd zo lang willen aanschuiven in de file, 2 keer daags ? Brandstof kost veel geld. Zeker voor iemand die moet overleven op basis van de wel zeer lage lonen die gangbaar zijn bij een Scheepsagentuur of Expeditiekantoor, in vergelijking tot tal van beduidend hogere weddes in die talrijke, andere sectoren. De Vakbonden kunnen werkers voorlichten in welke sectoren er wel treffelijke lonen betaald worden.

 • Paul Corvair

  Als je er kan werken voor de drugsmaffia wordt je er inderdaad slapend rijk.

 • james vroman

  dat de Mobiliteit totaal niet is verandert sedert Weyts minister van verkeer is is ook geen waar ...je mag nu heel Belgie omrijden omdat hij al de banen open gesmeten heeft daardoor gaat het nu langzamer ...

Video