Wat als de Game of Thrones-personages bij jou zouden werken

HBO
Als er al gewerkt wordt in Game of Thrones (en niet gemoord, geplunderd of verkracht), dan zijn het meestal harde, griezelige of ethisch onverantwoorde jobs. Dit zijn enkele moderne jobs en carrières die goed bij de GoT-personages zouden passen.

Lees ook op vacature.com:

Deze 8 jobs van je favoriete tv-personages kan jij ook doen
Kruip in de huid van je favoriete Thuis-personage (en ga voor zijn/haar job)
Gilles: mijn job als Brand Manager kwam goed van pas voor 'De Mol'


Brienne of Tarth

Brienne is groot, sterk en vecht als de beste. Ze weet wat ze wil: haar belofte aan Lady Stark waarmaken en de Stark-kinderen koste wat kost beschermen. Ook vandaag zou ze voor het goede vechten en zeker en vast in de beveiliging werken, als portier of beveiligingstechnieker. Zij legt haar alarmsystemen zo waterdicht aan dat boeven geen enkele kans maken! Een carrière als redder zou een mooi plan B zijn.

HBO

Tyrion Lannister

Een echte strateeg en een vermaard onderhandelaar: Tyrion zou vandaag de dag zeker in de zakenwereld thuishoren. Met zijn gelikte communicatieskills en kritische geest zou hij bijvoorbeeld een goede business analyst zijn. Omdat Tyrion heel wat ervaring als adviseur heeft, zou hij ook aan de slag kunnen als raadgevend ingenieur.

HBO

Ser Jorah Mormont

Arme Jorah. Door zijn eeuwige verliefdheid op Daenerys krijgt hij weinig meer voor elkaar dan precies doen wat hij denkt dat zij wil. Met zijn volgzame karakter zou hij perfect geschikt zijn voor een faciliterende functie. Als halftijds administratief medewerker bijvoorbeeld heeft hij een helder takenpakket en heeft hij liefst twee en een halve dag per week over om van zijn grote liefde te dromen.

HBO

Jon Snow

Gewend om een groep niet al te inschikkelijke individuen aan te voeren, zou Jon Snow absoluut in een leidinggevende functie werken. Als hoofd magazijn en logistiek bijvoorbeeld: deze legerleider is gewend aan complexe logistieke situaties en het keuren van materieel. Na het zootje ongeregeld van Castle Black zou ook een functie als directeur van een sociale huisvestingsmaatschappij voor hem een fluitje van een cent zijn.

HBO

Cersei Lannister

Voormalig koningin Cersei is zo berekenend en geslepen dat ze vandaag de dag een ideale advocaat of jurist zou zijn. Ze is perfect op de hoogte van de wet en hoe ze deze creatief naar haar hand kan zetten. Ze krijgt dan ook altijd haar zin, linksom of rechtsom.

HBO

Arya Stark

Intelligent, doelgericht en voor niemand bang: Arya zou als journalist aan de slag gaan. En gewend als ze is om haar eigen plan te trekken zou ze vast voor een carrière als freelance journalist kiezen. Omdat ze niet bang is om haar handen vuil te maken, kan ze ook als schoonmaker aan het werk. Ze heeft tenslotte genoeg ervaring met vloeren vegen voor Jaqen H'ghar...

HBO

Joffrey Lannister

De verschrikkelijke tirannieke puber Joffrey zou een job hebben waarin hij mensen het leven zuur kan maken. Iets in de schuldinvordering bijvoorbeeld. Joffrey zou het ook erg goed doen als reorganisatie-expert die mensen moet ontslaan. Maar daar zijn nu gelukkig geen vacatures voor!

HBO