Waarom niet werken in de best betaalde sector van het land?

Ja, de (petro)chemie is al lange tijd de allerbest betaalde sector van het land, maar de sector heeft ook andere troeven.
shutterstock Ja, de (petro)chemie is al lange tijd de allerbest betaalde sector van het land, maar de sector heeft ook andere troeven.
Ja, de (petro)chemie is al lange tijd de allerbest betaalde sector van het land, maar de sector heeft ook andere troeven. Doorgroeimogelijkheden, een mooi voordelenpakket en een internationaal karakter, om maar enkele te noemen. Wie toe is aan een nieuwe uitdaging, lees vooral verder.

Administratie, HR en financiën

De ruggengraat van eender welk bedrijf, in eender welke sector, is een uitstekend draaiende motor van administratiehr en payroll. En die jobs zijn extra aantrekkelijk in de (petro)chemie omwille van het iets betere loon. In adminfuncties moet je vooral een talenknobbel, computerskills en de nodige soft skills hebben. Personeelszaken kan je opvolgen via hr, en als je toch liever met je neus in de cijfers zit, kan je als accountant of auditor aan de slag op de financiële diensten.

Ingenieurs

De chemische en petrochemische sector is in de eerste plaats dé place to be voor ingenieurs. Dat geldt zowel voor de bollebozen met een masterdiploma op zak, als voor de techneuten met een bachelor of secundair diploma. Een rode draad doorheen de vacatures is dat een passie voor techniek een doorslaggevend criterium is in deze gewilde functies.

Check hier alle jobs in engineering in de sector – ongeacht je opleidingsgraad.

Onderhoudstechniekers

Ben je handig en heb je altijd zin om bij te leren? De installaties die je als technieker onderhoudt vernieuwen namelijk aan een sneltempo. Je bent verantwoordelijk voor het goed functioneren van de installaties en houdt daarbij de veiligheidsvoorschriften goed in de gaten. Je werkt meestal zelfstandig aan je eigen projecten, maar je maakt tezelfdertijd wel deel uit van een team. Een beetje sociaal zijn helpt dus wel.

Verkopers

De collega’s van het sales team – of het ‘business development team’ – maken het (petro)chemisch product van het bedrijf aantrekkelijk voor verkoop. Dat kan als vertegenwoordiger van een specifiek bedrijf; dan heb je vooral gedetailleerde kennis van het product nodig én liefst ook wat commerciële ervaring. Daarnaast kan je ook aan de slag als marketingmedewerker, want ook in de petrochemie moeten reclame- en marketingcampagnes uitgedacht en opgezet worden.

Toon me alle jobs in de (petro)chemie

Lees ook:

Zoveel verdien je in de chemie- en farmaceutische industrie

Dit zijn de 10 best betaalde jobs in België

De 10 aantrekkelijkste jobs in de chemie- en farmasector

Bronvacature.com.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Max Aereinck

  De overgrote meerderheid van de jobs in de petro/chemie zijn de procesoperatoren en de shiftleaders. De mensen die het echte werk uitvoeren en daarvoor gemiddeld rond 6500 € bruto verdienen. Bizar dat deze niet worden genoemd in dit artikel.

 • willy goelen

  Maximum loon en minimum pensioen , en een loon boven de 38000€ daarvan geef je 62% af , en veelal moet je voor dat iets dikkere loon continue shift draaien , dat is moordend en onbegrepen , in Engeland doet men studies over continue arbeid met veel meer kankergevallen , maar volgens de Vlaamse overheid kan je alleen constipatie en diarree krijgen . Hypocrieten . Zelf hebben de heren wel gezorgd dat ze een goed pensioen hebben met ons geld .

 • Anthony van der Borght

  En als je dat gelooft maken ze u iets anders wijs ... hoe meer dat je verdiend . Hoe meer belasting betaal je

 • cools ronny

  Ja meer verdienen meer belastingen betalen meer uren maken en in belgie nog minder geld overhouden met hun belastingen wie trapt daar nog in

 • Gilles Standaert

  jah natuurlijk 600€ bruto meer verdienen om amper 100€ netto meer over te houden maar wekelijks 10 uur meer kwijt te zijn. Hoe zou het toch komen?